14 Νοε 2012

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ–ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Οι μαζικές απολύσεις εργαζομένων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στους Δήμους της περιοχής μας, εντάσσονται στις 27.000 τρομοκρατικές απολύσεις από το Δημόσιο και τους ΟΤΑ (Περιφέρειες και Δήμους), που επιβάλλει το 3ο Μνημόνιο της καταστροφής.

Στη πραγματικότητα τα κυβερνητικά επιτελεία έχουν ήδη προσχεδιάσει για το 2013 να απολύουν 6000 ανά τρίμηνο! (2.000 το 2012 και 25.000 το 2013).

Η άθλια μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, ύστερα από 5μηνη κοροϊδία και φιλολογία περί «κοινωνικής ευαισθησίας» ρίχνει στον Καιάδα της εφιαλτικής ανεργίας και στο βαθύ σκοτάδι του εργασιακού μεσαίωνα τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους για χάρη της συμμορίας των τοκογλύφων δανειστών, της τρόικας και του ντόπιου κεφαλαίου. Αυτή η νέα τριπλή συμμαχία, με φερετζέ τη ΔΗΜΑΡ μαϊμού -Αριστερά, σχεδιάζει από κοινού και συναποφασίζει – ο ένας υπαγορεύει στον άλλο- το σύγχρονο εργασιακό και μισθολογικό μεσαίωνα με τον οποίο θα λειτουργεί πλέον ο ελληνικός καπιταλισμός!

Η ελπίδα γεννιέται, υπάρχει και μπορεί να δυναμώνει μόνο στις λαϊκές αγωνιζόμενες δυνάμεις!

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία της Δυτικής Ελλάδας σε άμεσο ενωτικό και συντονισμένο αγώνα για την απόκρουση και ματαίωση των τρομοκρατικών απολύσεων.!

Πανεργατικό – παλλαϊκό μέτωπο ρήξης και ανατροπής του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου «Προκρούστη», των νόμων και των μέτρων που τα συνοδεύουν, συνολικά της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ.Πάτρα 14.11. 2012

1 Νοε 2012

ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΠΑΤΡΑΣ, ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Το κατεπείγον ξεπούλημα των λιμανιών της Πάτρας (μαζί με το παραλιακό μέτωπο που τάχα είχε παραχωρηθεί στο Δήμο) και του Κατακόλου Ηλείας, το γενικότερο σκανδαλώδες ξεπούλημα λιμανιών – ΔΕΚΟ – δημόσιας περιουσίας, αποτελεί «πρόγευση» του Τρίτου Μνημονίου και του «Μεσοπρόθεσμου Προκρούστη», άθλιο «δείγμα γραφής» της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και σοβαρό πλήγμα στα εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα. Αποτελεί ευθεία υπονόμευση και ακύρωση κάθε αναπτυξιακής προοπτικής της Δυτικής Ελλάδας σε όφελος των εργαζομένων και της νεολαίας μαζί με άλλες αρνητικές εξελίξεις (κατάργηση τρένου, ακρωτηριασμός Ολυμπίας Οδού, συρρίκνωση και καθυστέρηση άλλων βασικών υποδομών).
Οι άθλιοι «λογιστές» του Μνημονίου και «Ταλιμπάν» των ιδιωτικοποιήσεων, μιλάνε για τα «έσοδα που θα εισπράξουν», ενώ είναι γνωστό ότι όλα, μέχρι το τελευταίο Ευρώ, θα πάνε στους τοκογλύφους δανειστές για το ληστρικό χρέος (Νόμος 3986/2011). Στο λαό της Δυτικής Ελλάδας θα μείνουν μόνο η λεηλασία του πλούτου του, η φτώχεια και η υπανάπτυξη του, η υπερεκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού του, περισσότερα σκουπίδια και μόλυνση, μεγαλύτερη καταστροφή στο περιβάλλον.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, όλο το λαό της Δυτικής Ελλάδας σε άμεσο, ενωτικό και αποφασιστικό αγώνα για τη ματαίωση του ξεπουλήματος των λιμανιών της Πάτρας και του Κατακόλου και γενικότερα του δημοσίου πλούτου. Για την πραγματική, οριστική και χωρίς όρους παραχώρηση ολόκληρου του παραλιακού μετώπου της Πάτρας στο Δήμο και στους κατοίκους της πόλης. Αγώνας που απαιτεί την άμεση συγκρότηση ενός πανεργατικού-παλλαϊκού μετώπου ρήξης και ανατροπής του Μνημονίου, του «Μεσοπρόθεσμου» και των νόμων που τα συνοδεύουν, την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και της επίθεσης ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου.

Πάτρα 1/11/2012 ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ– ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ