31 Ιουλ 2013

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Τ.Α.Σ.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Α.Π. 45/31-7-2013

ΠΡΟΣ : Γραμματεία Περιφερειακού Συμβουλίου (Π.Σ.)
Πρόεδρο Π.Σ. κ. Κ. Καρπέτα
Περιφερειάρχη κ. Απ. Κατσιφάρα

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Τ.Α.Σ.

Η σχεδιαζόμενη κατάργηση του Ταμείου Αποκατάστασης Σεισμο-πλήκτων (Τ.Α.Σ.) είναι ενέργεια πολλαπλώς εγκληματική : Στέλνει κι άλλους εργαζόμενους στον «Καιάδα» της εφιαλτικής ανεργίας (30%). Αφήνει στην πλήρη εγκατάλειψη τους χιλιάδες πολύπαθους σεισμόπληκτους. Οδηγεί τη σεισμόπληκτη Δυτική Ελλάδα (Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία) στο έλεος του Εγκέλαδου. Προστίθεται στα πολλά μνημονιακά – κυβερνητικά δείγματα γραφής «αναπτυξιακής» πολιτικής (κατάργηση τρένου, «Ολυμπίας» οδού, Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας, Εργατικής Εστίας, Επιθεώρησης Εργασίας, ξεπούλημα λιμανιών, μαζικές απολύσεις στους ΟΤΑ και στο Δημόσιο, κλεισίματα σχολείων, νοσοκομείων κ.ά.).
Εκ μέρους της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ», με βάση το άρθρο 16, παράγρ. 1, του Κανονισμού Λειτουργίας του Π.Σ. Δυτικής Ελλάδας,
ΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Περιφερειάρχης :
Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί για να αποτραπεί η εγκληματική κατάργηση του Ταμείου Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ); Πότε θα φέρει το σοβαρό αυτό θέμα για ολοκληρωμένη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο;

31/7/2013
Δημήτρης Δεσύλλας
Περιφερειακός Σύμβουλος

25 Ιουλ 2013

Για προϋπολογισμό 2012

AΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΚΡΕΜΟ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2012

Τοποθέτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Ελλάδας (Πάτρα, 25/7/2013)


Υπενθυμίζουμε ότι, ως «Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Κίνηση» καταψηφίσαμε τον Προϋπολογισμό 2012, στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 2/12/2011, για δύο βασικούς λόγους :
- Πρώτο: Γιατί είχε συνταχθεί «κατ΄ εικόνα και ομοίωση» του αντιλαϊκού και φορομπηχτικού κρατικού προϋπολογισμού του 2012, με βάση την αντιδραστική λογική του «Καλλικράτη» (ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί) και σε εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της τότε μνημονιακής συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ.
- Δεύτερο: Γιατί προέβλεπε δαπάνες 130 εκ. ευρώ για το 2012, έναντι 158 εκ. ευρώ του προϋπολογισμού του 2011, έναντι 215 εκ. ευρώ του προϋπολογισμού του 2010 των τριών Νομαρχιών (Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας). Γιατί ήταν ο μισός και από τον αντίστοιχο προϋπολογισμό του Δήμου Πάτρας (258 εκ. ευρώ)! Γιατί αντιστοιχούσε σε 150 ευρώ ανά κάτοικο της Δυτικής Ελλάδας, εις δόξαν του «εκσυγχρονισμού», της «περιφερειακής ανάπτυξης» και της «κοινωνικής συνοχής»!
Σήμερα, ύστερα από δύο χρόνια, έχει κυλήσει πολύς βούρκος στο κανάλι της μνημονιακής – Καλλικρατικής – κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής. Συγκεκριμένα, στην εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Χρ. Χριστοδουλόπουλου, βλέπουμε Οικονομικό Απολογισμό – Ισολογισμό του 2012, ύψους μόνο 88 εκ. ευρώ, έναντι προϋπολογισμού 2012 ύψους 130 εκ. ευρώ (δηλαδή μόνο τα 2/3)! Ακόμα πιο χειρότερα, βλέπουμε τελικό ποσοστό απορρόφησης εσόδων της Περιφέρειας 63,31% (75 εκ. ευρώ) και πραγματοποίησης δαπανών 30,39% (43,6 εκ. ευρώ)! Πρόκειται για ακάθεκτη κινητικότητα της Περιφέρειας προς το γκρεμό της συρρίκνωσης, της χρεωκοπίας και της καταστροφής!
Αφού λοιπόν είχαμε καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό του 2012, κατά μείζονα λόγο καταψηφίζουμε και το φάντασμά του, το κακέκτυπό του, τον Οικονομικό Απολογισμό – Ισολογισμό του 2012. Η μοναδική ελπίδα και διέξοδος βρίσκεται στην ενωμένη (όχι κατακερματισμένη και διασπασμένη) μαζική λαϊκή πάλη για την ανατροπή του Καλλικράτη, του Μνημονίου, της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και της αντιλαϊκής πολιτικής της, συνολικά της κανιβαλικής επίθεσης Κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ – Κεφαλαίου.
25/7/2013

Δημήτρης Δεσύλλας
Περιφερειακός Σύμβουλος

9 Ιουλ 2013

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ Ο.Τ.Α. – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΔΗΜΟΣΙΟ

Οι 40.000 απολύσεις εργαζομένων σε ΟΤΑ – Παιδεία – Δημόσιο στη διετία 2013 – 14, αποτελούν εκτέλεση «Μνημονιακού Συμβολαίου» (4ου Μνημονίου). Οι συγκυβερνώντες ΝΔ – ΠΑΣΟΚ συντρίβουν τους Δήμους, διαλύουν την Παιδεία, καταργούν τα τελευταία υπολείμματα του «κράτους πρόνοιας». Διογκώνουν την εφιαλτική ανεργία (30% - 2.000.000 άνεργοι) μαζί με τις μαζικές απολύσεις που γίνονται ταυτόχρονα στον ιδιωτικό τομέα (π.χ. Κατσέλης). Ιδιωτικοποιούν και παραδίδουν στο καπιταλιστικό κέρδος όλες τις κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες των Δήμων και του Δημοσίου, που γίνονται έτσι πολύ πιο ακριβές και ποιοτικά χειρότερες για τους εργαζόμενους με τη λεγόμενη «ανταποδοτικότητα».
Ως Αντικαπιταλιστική Επαναστατική Αριστερά, είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, που παλεύουν για την άμεση ανάκληση των μαζικών απολύσεων, που τις βάφτισαν «διαθεσιμότητες» και «κινητικότητες»! Αγωνιζόμαστε για την απόσυρση και κατάργηση του αντιδραστικού πολυνομοσχέδιου. Παλεύουμε για δημόσια, δωρεάν, ποιοτική Παιδεία – Υγεία – Ασφάλιση – Κοινωνική Πρόνοια, για δωρεάν ποιοτικές κοινωνικές παροχές από τους Δήμους και τις Περιφέρειες στους εργαζόμενους και τους πολίτες, χωρίς νέα χαράτσια.
Καλούμε τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε συντονισμένους αγώνες, σε αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και της αντεργατικής πολιτικής της, συνολικά της αντιλαϊκής επίθεσης Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου. Ανατροπή, που απαιτεί την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού – λαϊκού κινήματος και την ανατρεπτική κοινή δράση της Αριστεράς.

9/7/2013
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ – Γιάννης Σεφερλής, Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου.
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ – Δημήτρης Δεσύλλας, Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας.