21 Δεκ 2013

Για τον αγώνα των εργαζόμενων στην Καλλιμάνης Α.Ε.

Η Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική κίνηση στη Δυτική Ελλάδα καταγγέλει την τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσε η εργοδοσία της Καλλιμάνης Α.Ε. απέναντι στον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων για τα αυτονόητα.Για την πληρωμή της δουλειάς τους.
Η εταιρεία Καλλιμάνης Α.Ε. ενώ καυχιέται πως κατέχει την 1η θέση στην ελληνική αγορά με κύκλο εργασιών 50 εκ. ευρώ “ξεχνάει” να πληρώσει τους παραγωγούς αυτού του πλούτου, τους εργαζόμενους, θέλει να μην πληρώνει τις υπερωρίες ενώ από πέρσι έχει επιβάλει και μείωση στους μισθούς.
Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να μη σκύψουν το κεφάλι και να βαδίσουν το δρόμο της αξιοπρέπειας και του αγώνα.Η εταιρεία αυτή τη φορά έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο τραυματίζοντας την πρόεδρο των εργαζόμενων καταθέτοντας μηνύσεις και κατευθύνοντας τα παπαγαλάκια της να λένε ένα σωρό ψέμματα.
Τελικά αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα και σε αυτη την περίπτωση είναι ότι η ανάπτυξη και το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι για όλους.Η κρίση είναι ευκαιρία μόνο για τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες που και φέτος έγιναν ακόμα πλουσιότεροι.Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού υποχρεώνεται να ζει στην εξαθλίωση.
Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν κάνει τιποτά άλλο από το να εφαρμόζει την πολιτική που από κοινού σχεδιάζουν η αστική τάξη και τα κόμματά της. Θέλει να προστατέψει τα κέρδη της και γι'αυτό βγάζει τα δόντια και γρυλλίζει αφήνοντας στην άκρη τις παλιές δήθεν οικογενειακές παραδόσεις. Μπροστά στο συμφέρον τους δεν λογαριάζουν τίποτα.
Γκρεμίζονται όμως και οι αυταπάτες που έτρεφαν όσοι εργαζόμενοι πίστευαν πως ο εργασιακός μεσαίωνας και η οπισθοδρόμηση θα έχουν σταματημό με πρωτοβουλία της όποιας κυβέρνησης έρθει.
Μόνο ο ταξικός δημοκρατικά οργανωμένος αγώνας των εργατών μπορεί να οδηγήσει στην υπεράσπιση όχι μόνο των παλιών κεκτημένων αλλά και στην κατάκτηση των σύγχρονων δικαιωμάτων.
Για την ζωή που μπορούμε και δικαιούμαστε με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας.
Η Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική κίνηση στη Δυτική Ελλάδα στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων στην Καλλιμάνης Α.Ε. και θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της για την οικοδόμηση του απαραίτητου μετώπου για την ανατροπή της επίθεσης και την απελευθέρωση της κοινωνίας.


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

4 Δεκ 2013

ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ… ΤΑ ΠΕΝΤΑΜΗΝΑ!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»
ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ… ΤΑ ΠΕΝΤΑΜΗΝΑ!
Τοποθέτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Ελλάδας (4/12/13)


Mε το «πρόγραμμα» αυτό συγκυβέρνηση και Ε.Ε. επιδιώκουν :
-1. Με 427 ή 490 ευρώ το μήνα, βάζουν τον άνεργο στη μεσαιωνική γαλέρα και μετά το 5μηνο τον ξαναπετούν στον Καιάδα της ανεργίας. Γι΄ αυτό, τον ονομάζουν «ωφελούμενο» και όχι εργαζόμενο.
-2. Ρίχνουν «στάχτη στα μάτια» εργαζομένων και ανέργων, γιατί παράλληλα ετοιμάζουν τις νέες 11.000 απολύσεις υπαλλήλων ΟΤΑ και Δημοσίου καθώς και την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα που θα διογκώσουν την ήδη εφιαλτική ανεργία (30% - 2.000.000 άνεργοι).
-3. Ονομάζουν το πρόγραμμα «εκτάκτων αναγκών, ειδικών συνθηκών και ειδικών διαδικασιών», για να ξεφύγουν από την πάγια εργατική νομοθεσία. Καταργούν κάθε έννοια εργατικού δικαίου, εφαρμόζουν τις εντολές Μνημονίου – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου.
-4. Οι δήθεν «ωφελούμενοι», αν και θα προσφέρουν εξαρτημένη εργασία, δεν θα έχουν δικαίωμα αδείας (ούτε αναρρωτικής), επιδόματος αδείας, δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, επιδόματος παιδιών, προϋπηρεσίας, όλα αυτά με ωμή παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας! Ως «εφεδρικός στρατός» ελαστικής εργασίας, θα καλύψουν στους ΟΤΑ και στο Δημόσιο, τα κενά από τις βίαιες «διαθεσιμότητες» - απολύσεις που κάνει ο Μητσοτάκης και η συγκυβέρνηση, πιέζοντας επιπλέον προς τα κάτω τους μισθούς.
-5. Οι δήθεν «ωφελούμενοι» θα ασφαλιστούν στα μικτά ένσημα του ΙΚΑ. Είναι παράνομο οι ΟΤΑ – εργοδότες να τους βάλουν να εργαστούν σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες (π.χ. καθαριότητα), αφού δεν θα τους βάζουν βαρέα ένσημα.
-6. Με το πρόγραμμα αυτό Δήμοι και Περιφέρειες γίνονται οι χειρότεροι εργοδότες, «ο εξευτελισμός τους θα γίνει τέλειος»!
Ως «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» καταψηφίζουμε το άθλιο αυτό «πρόγραμμα» υπερεκμετάλλευσης των ανέργων, γελοιοποίησης των Δήμων και Περιφερειών, κοροϊδίας όλης της κοινωνίας!
Καλούμε ανέργους και εργαζόμενους σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής του προγράμματος, της συγκυβέρνησης και της αντεργατικής πολιτικής της, συνολικά της βάρβαρης επιδρομής Μνημονίου – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου.

Πάτρα, 4/12/2013
Δημήτρης Δεσύλλας
Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτ. Ελλάδας