31 Ιουλ 2014

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΤΑΞΙΚΗ

        Η πρωτοφανής απόφαση του ΜΟΔ Πάτρας για τη δολοφονική επίθεση του Βαγγελάτου και των μπράβων του σε βάρος των Μπαγκλαντέζων εργατών γης στη Νέα Μανωλάδα, αποτελεί ντροπή και στίγμα στον νομικό πολιτισμό και στις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας.

        Η απόφαση αυτή, στην πράξη, επιβραβεύει την εργοδοτική ασυδοσία, αποθρασύνει τη ρατσιστική - δολοφονική βία, διαιωνίζει την αθλιότητα των συνθηκών διαβίωσης, των μεταναστών - εργατών γης. Δίνει «πράσινο φως» σε αγριότερες μορφές καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και εργασιακού μεσαίωνα σε βάρος μεταναστών και ντόπιων εργατών. Αποδεικνύει τη βαθιά ταξικότητα της δήθεν «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης σε συνθήκες όξυνσης της ταξικής πάλης.
     
      Καταδικάζουμε την άδικη δικαστική απόφαση και καλούμε σε ενωμένο αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφαλαίου.-

31/7/2014
Δημήτρης Δεσύλλας
Περιφερειακός Σύμβουλος της
«Αριστερής Παρέμβασης - Αντικαπιταλιστικής
Κίνησης στη Δυτική Ελλάδα»

16 Ιουλ 2014

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΤΗΣ Ν. ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ

Στις 17 Απριλίου του 2013 οι μπράβοι πιστολάδες της ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ Α.Ε. πυροβόλησαν και τραυμάτισαν αρκετούς από τους 200 Μπαγκλαντέζους εργάτες γης που ζητούσαν να πληρωθούν για την δουλειά τους στα φραουλοχώραφα.
Σήμερα ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της δίκης οι μετανάστες κινδυνεύουν να βρεθούν από θύματα θύτες. Δεν φτάνει που η βασική κατηγορία υποβιβάστηκε και αρχίζει να φαίνεται προσπάθεια να πέσουν στα μαλακά οι μπράβοι, οι δικηγόροι των πιστολάδων εμφανίζουν τους, για χρόνια άγρια εκμεταλλευόμενους, εργάτες ως λαθροδιακινητές μεταναστών. Ταυτόχρονα η εργοδοσία απειλεί ευθέως και ξεδιάντροπα βασικούς μάρτυρες είτε ξυλοκοπώντας τους είτε κόβοντας το ρεύμα και το νερό από τις καλύβες που ζουν.
Σήμερα γίνεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά φανερό πως η εν λόγω εταιρεία είχε ξεκινήσει να εφαρμόζει την λεγόμενη ''ανάπτυξη'' της συγκυβέρνησης από πέρσι. Δηλαδή κακοπληρωμένη έως και απλήρωτη εργασία που φτάνει στην ξεκάθαρη απόπειρα δολοφονίας όταν οι εργάτες διεκδικούν ακόμα και τα αυτονόητα.
Φυσικά και οι πρακτικές αυτές δεν εμφανίζονται σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Εφαρμόζονται πρώτα στα πιο χτυπημένα και αδύναμα κομμάτια που είναι οι μετανάστες εργάτες. Όμως αν δεν αντισταθούμε θα επεκταθούν και αλλού. Ας μην ξεχνάμε την πρόσφατη επιχείρηση κατατρομοκράτησης και φίμωσης μιας ολόκληρης γειτονιάς στην Αθήνα(της Νέας Φιλαδέλφειας) από την μεριά του μεγαλοεπιχειρηματία Μελισσανίδη, χρησιμοποιώντας τους τραμπούκους του, επειδή η ιστορική αυτή γειτονιά αντιστάθηκε στην απαίτησή του να ξεριζώσει το άλσος για να χτίσει γήπεδο και εμπορικό.
Θα γίνουν όσο τραμπούκοι τους επιτρέψουμε να γίνουν. Θα αρπάξουν όση από την γη μας τους αφήσουμε να πάρουν. Θα ξηλώσουν όσα δικαιώματα τους παραχωρήσουμε.

Σήμερα είναι οι μετανάστες αύριο θα είναι ο κάθε εργαζόμενος άνθρωπος χωρίς κανένα διαχωρισμό.
Εμείς, ως αντικαπιταλιστική επαναστατική Αριστερά, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργάτες γης και διεκδικούμε μαζί τους: Το σταμάτημα των ρατσιστικών απελάσεων τους και την άμεση νομιμοποίησή τους χωρίς προϋποθέσεις (άδειες παραμονής και εργασίας). Ίσα δικαιώματα, συλλογική σύμβαση εργασίας με βαρύ και ανθυγιεινό μεροκάματο. Πλήρη ασφάλιση, ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη. Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης σε υγιεινούς οικισμούς με άμεση και έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Δήμων (όχι των εργοδοτών). Άμεση και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων της περσινής δολοφονικής επίθεσης.