28 Αυγ 2014

ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ

Μετά τους φρουτοπαραγωγούς, στο αντιαγροτικό στόχαστρο συγκυβέρνησης και ΕΕ μπήκαν και οι 150.000 οικογένειες των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων, με τη μεγάλη μείωση των επιδοτούμων βοσκοτόπων, τη μεγάλη μείωση των εξισωτικών αποζημιώσεων του 2013, καθώς και τη μεγάλη καθυστέρηση της πληρωμής τους. Η κυβέρνηση λέει, ότι η πληρωμή θα γίνει σε 4 δόσεις, ως το τέλος του 2014 (ζήσε Μάη μου!).
Η αντικτηνοτροφική πολιτική συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΕΕ (ΚΑΠ) οδηγεί σε αφανισμό τη ντόπια παραγωγή και σε μαζικό ξεκλήρισμα τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους, σε όφελος των μεγάλων κτηνοτροφικών μονάδων - επιχειρήσεων των βόρειων χωρών της ΕΕ, των εισαγωγέων και μεγαλεμπόρων και σε βάρος των εργαζόμενων καταναλωτών.
Ως «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ», στηρίζουμε τα αιτήματα και τους αγώνες των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και διεκδικούμε :
-1. Κατάργηση των δόσεων και άμεση πληρωμή του συνολικού ποσού των καθυστερούμενων εξισωτικών αποζημιώσεων.
-2. ΟΧΙ στις περικοπές επιδοτήσεων με τον «προκρούστη» των αυθαίρετων και αντικοινωνικών κριτηρίων «επιλεξιμότητας» (ηλικία έως 65 - 67 ετών, διαμονή υποχρεωτικά στο χωριό, ελάχιστη έκταση βοσκοτόπου 20 στρέμματα κ.ά.).
-3. Κατάργηση ΦΠΑ σε ζωοτροφές, εφόδια, φάρμακα, για τη μείωση του κόστους παραγωγής.
-4. Χαμηλότοκα δάνεια και άλλα κίνητρα για συνεταιριστική κτηνοτροφική παραγωγή (παραχώρηση χρήσης των βοσκοτόπων του δημοσίου κ.ά.).
-5. Άμεση δημιουργία έργων υποδομής για την προστασία και την ανάπτυξη της ντόπιας κτηνοτροφικής παραγωγής (βελτίωση και καλλιέργεια βοσκοτόπων, φτηνό ρεύμα και νερό, ποτίστρες, ταΐστρες, αγροτικοί δρόμοι κ.ά.).
Καλούμε τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο με όλους τους αγρότες, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφαλαίου.

27/8/2014
Δημήτρης Δεσύλλας
Περιφερειακός Σύμβουλος της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ»

25 Αυγ 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΟΥ Δ.ΔΕΣΥΛΛΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ
του Περιφερειακού Συμβούλου ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΕΣΥΛΛΑ
(Με βάση το άρθρο 154 του Ν. 3852/2010)


Ορκίζομαι στην τιμή και τη συνείδησή μου, κατά την άσκηση των καθηκόντων μου, να είμαι πιστός στην Πατρίδα και στο Σύνταγμα, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των εργαζομένων, Ελλήνων και Μεταναστών και αγωνιζόμενος για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - Καλλικράτη - κεφαλαίου, για μια νέα κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, σοσιαλιστική και σύγχρονα κομμουνιστική.

Πάτρα, 25/8/2014

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ


Περιφερειακός Σύμβουλος της
«ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ
ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ»

22 Αυγ 2014

Για το ρωσικό εμπάργκο: Ροδάκινα, Φράουλες και Βατόμουρα!

        
  Η προκλητική στήριξη της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στο ματοβαμμένο φασιστικό καθεστώς της Ουκρανίας και η πλήρης ευθυγράμμισή της με τις κυρώσεις ΗΠΑ και ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας, προκάλεσαν το ρωσικό εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα. Αποτελέσματα: Η καταστροφή της αγροτικής παραγωγής, φετεινής (π.χ. ροδάκινα) και επόμενης (π.χ. φράουλες, εσπεριδοειδή), ο αφανισμός του αγροτικού εισοδήματος, το μακροπρόθεσμο χάσιμο αγορών, το νέο κατρακύλισμα των αγροτικών τιμών, από τη νέα ληστεία μεγαλεμπόρων και μεγαλοβιομηχάνων που εκμεταλλεύονται την περίσταση.

         Τα ψίχουλα αποζημιώσεις - κοροϊδία για χωματερές βατόμουρων, καρότων και κουνουπιδιών (!) που ανακοίνωσε η ΕΕ, συνιστούν πρόκληση και εμπαιγμό των Ελλήνων φρουτοπαραγωγών. Υπογραμμίζουν, για άλλη μια φορά, τη βαθιά αντιλαϊκότητα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της ΕΕ, που συνεχώς χειροτερεύει (νέα ΚΑΠ 2015 - 2020).

         Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες που πλήττονται από το εμπάργκο και από τη νέα ΚΑΠ της ΕΕ, σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής Κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου. Στα πλαίσια αυτά διεκδικούμε :


-1. Την άμεση και πλήρη αποζημίωση των μικρομεσαίων αγροτών για την παραγωγή που έμεινε απούλητη ή καταστράφηκε. Μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσής τους για την επόμενη σοδειά (χαμηλότοκα δάνεια, κατάργηση του ΦΠΑ στα καλλιεργητικά μέσα και εφόδια κ.ά.).

-2. Όχι στις χωματερές ΕΕ - κυβέρνησης. Τα απούλητα προϊόντα με πλήρη κρατική φροντίδα να διατεθούν δωρεάν σε νοσοκομεία, στρατό, σχολεία και σε όλα τα κοινωφελή ιδρύματα.

-3. Άμεση άρση των ψυχροπολεμικών κυρώσεων ΗΠΑ - ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας. Να σταματήσει ο πόλεμος και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή. Έξοδος της Ελλάδας από ΕΕ και ΝΑΤΟ.

-4. Πλήρης διαχωρισμός και μονομερής απόσυρση της Ελλάδας από τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και από κάθε ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό και ανταγωνισμό.21/8/2014

Δημήτρης Δεσύλλας

Περιφερειακός Σύμβουλος της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ -

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ»