25 Νοε 2014

ΟΧΙ ΣΤΟΝ «ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ» ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (ΔΗΜΟΤΗ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣΤοποθέτηση «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ»
στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 24/11/2014

Είμαστε ριζικά αντίθετοι στην εκλογή και την πληρωμή του Περιφερειακού ή Δημοτικού «συμπαραστάτη» (άρθρα 179 και 77 αντίστοιχα του Καλλικράτη), για τους εξής πολύ σοβαρούς λόγους:
-1. Δημιουργείται μια επιπλέον ανεξέλεγκτη γραφειοκρατική αρχή, δίπλα στον «Συνήγορο του Πολίτη» και στην δήθεν Αποκεντρωμένη Κρατική Διοίκηση (Υπερπεριφέρεια). Με στόχο την εκτόνωση και την ενσωμάτωση της λαϊκής δυσαρέσκειας και αγανάκτησης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Όλα αυτά τα γραφειοκρατικά παραόργανα πρέπει να καταργηθούν!
-2. Διευρύνεται ο υδροκεφαλισμός και της αιρετής Περιφέρειας και η ισχύς των διορισμένων (Εκτελεστή Επιτροπή) σε βάρος των εκλεγμένων οργάνων της. Αποδυναμώνεται παραπέρα ο ρόλος του Περιφερειακού Συμβουλίου.
-3. Είναι εντελώς αδύνατον, ο διορισμένος (συμπαραστάτης) να ελέγξει τον διορίζοντα (Περιφερειακό ή Δημοτικό Συμβούλιο).
-4. Τα συμφέροντα του Πολίτη (ή Δημότη) και της Επιχείρησης (ιδιαίτερα της μεγάλης) δεν είναι κοινά. Είναι ανταγωνιστικά, ζούμε σε ταξική κοινωνία!
-5. Η επιχείρηση δεν χρειάζεται κι άλλον συμπαραστάτη, έχει αρκετούς: ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, Κράτος, Κυβέρνηση, ΜΜΕ, αστικά κόμματα και μηχανισμούς, επιδοτήσεις, κίνητρα και θαλασσοδάνεια «δανεικά και αγύριστα».
-6. Ο Πολίτης και ο Δημότης, ο Εργαζόμενος δεν θέλει διορισμένο και πληρωμένο «συμπαραστάτη». Θέλει και απαιτεί αγωνιστική υπεράσπιση και συνεπή διεκδίκηση των συμφερόντων του, από όργανα εκλεγμένα από τον ίδιο και λογοδοτούντα στον ίδιο.
-7. Τέλος, αποτελεί πρόκληση η αντιμισθία, δηλαδή η αργομισθία του «συμπαραστάτη». Να πληρώνεται, δηλαδή, με μισθό ίσο με τον μισθό του Προέδρου του Περιφερειακού ή Δημοτικού Συμβουλίου για πέντε (5) ολόκληρα χρόνια.
Για όλους αυτούς τους λόγους, ως «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» απαιτούμε την κατάργηση του «Συμπαραστάτη» και δεν συμμετέχουμε στην εκλογή του.

24/11/2014
Δημήτρης Δεσύλλας
Περιφερειακός Σύμβουλος της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ -
ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ»

1 Νοε 2014

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΤΑΞΙΚΗ

                          
Η απόφαση του Αρείου Πάγου να «επικυρώσει» την προηγούμενη πρωτοφανή απόφαση του ΜΟΔ Πάτρας, που αθώωσε τον Βαγγελάτο και τους μπράβους του για την περυσινή δολοφονική επίθεση σε βάρος των Μπαγκλαντέζων εργατών γης στη Νέα Μανολάδα, αποδεικνύει τη βαθιά ταξικότητα της δικαιοσύνης και αποτελεί ντροπή και στίγμα στο νομικό πολιτισμό και στις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας. Αν συνδυαστεί με τη δίωξη σε βάρος του Κ. Πελετίδη και άλλων Δημάρχων, εντείνει την απαξίωση και την παρακμή της δικαιοσύνης.

Η απόφαση αυτή του Αρείου Πάγου στην πράξη επιβραβεύει την εργοδοτική ασυδοσία, αποθρασύνει τη ρατσιστική - δολοφονική βία, διαιωνίζει την αθλιότητα των συνθηκών διαβίωσης των μεταναστών - εργατών γης. Δίνει «πράσινο φως» σε αγριότερες μορφές καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και εργασιακού μεσαίωνα σε βάρος των μεταναστών και των ντόπιων εργατών.

Ως «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» καταδικάζουμε την άδικη δικαστική απόφαση και απαιτούμε την άμεση επανάληψη της δίκης του Βαγγελάτου και των μπράβων του, την παραδειγματική τιμωρία τους, την πληρωμή των χρωστούμενων δεδουλευμένων στους εργάτες γης και τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.

31/10/2014
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ
Περιφερειακός Σύμβουλος της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ -
ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ»