30 Οκτ 2013

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ !

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με το νόμο 4177/13 ανοίγει υποχρεωτικά τα μαγαζιά εφτά (7) Κυριακές το χρόνο ξεκινώντας από την Κυριακή 3 Νοέμβρη 2013 και επιβάλλει στους Αντιπεριφερειάρχες (Γρ. Αλεξόπουλο – Αχαΐα, Β. Αντωνόπουλο – Αιτωλ/νία, Χ. Καφύρα – Ηλεία) να τα ανοίγουν στον Νομό τους (με απόφασή τους) και τις υπόλοιπες 45 Κυριακές (σύνολο 52 Κυριακές το χρόνο)!
Πρόκειται για εκτέλεση μνημονιακού «συμβολαίου θανάτου του μικρού εμποράκου» υπέρ των πολυεθνικών, των υπεραγορών, των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών αλυσίδων, για πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων στο εμπόριο, για αντιγραφή των αγοραίων δογμάτων της αντιδραστικής «σχολής του Σικάγο»!
Πρόκειται κυρίως για ωμή πρόκληση και κοροϊδία σε βάρος των ανέργων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Αφού τους άρπαξαν το εισόδημα με τα Μνημόνια και τους άδειασαν εντελώς τις τσέπες με τα χαράτσια, οι συγκυβερνώντες τους λένε τώρα να πάνε να ψωνίσουν αέρα κοπανιστό την Κυριακή!
ΛΕΜΕ ΟΧΙ στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας. Κανένα μαγαζί ανοιχτό, τίποτα να μην αγοραστεί την Κυριακή 3 Νοέμβρη και κάθε Κυριακή. Κάθε Ευρώ που θα δίνεται την Κυριακή θα καταστρέφει το μικρεμπόριο, θα ενισχύει τις πολυεθνικές, θα αυξάνει την υπερεκμετάλλευση και την ανεργία, θα επιβραβεύει και αποθρασύνει την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.
ΛΕΜΕ ΝΑΙ στην αγωνιστική ενότητα και συμμαχία εργαζομένων, καταναλωτών και μικρεμπόρων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής συγκυβέρνησης – Μνημονίου– Ε.Ε. – κεφαλαίου.

30/10/2013

  • ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ – Γιάννης Σεφερλής, Δημοτικός Σύμβουλος
  • ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ – Δημήτρης Δεσύλλας, Περιφερειακός Σύμβουλος.

21 Οκτ 2013

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ!

Οι κεφαλοκυνηγοί της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και του Μνημονίου, έχουν εξαπολύσει πραγματικό πογκρόμ σε βάρος 40.000 εργαζομένων σε ΑΕΙ – Παιδεία – Υγεία – ΟΤΑ – Δημόσιο (12.500 διαθεσιμότητες και 4.000 απολύσεις τώρα και στις αρχές του 2014 επιπλέον 12.500 διαθεσιμότητες και 11.000 απολύσεις)!

Λένε ωμά ότι οι απολύσεις αυτές (15.000) θα προέλθουν από τις διαθεσιμότητες, άρα διαθεσιμότητα ίσον απόλυση. Εκτελούν εν ψυχρώ μνημονιακό «συμβόλαιο θανάτου» υπέρ των λαθρεμπόρων της Παιδείας, δηλαδή των μεγάλων κολεγίων και των υπό ίδρυση ιδιωτικών – «μαϊμού» Πανεπιστημίων. Γι΄ αυτό, απειλούν με μηνύσεις εισαγγελείς και επιστράτευση τους 1.349 Διοικητικούς Υπαλλήλους στα Πανεπιστήμια (118 στην Πάτρα), που παλεύουν ηρωϊκά εναντίον της μαζικής απόλυσής τους.
Με τις μαζικές απολύσεις – διαθεσιμότητες οι συγκυβερνώντες συντρίβουν τους Δήμους και τις Περιφέρειες, διαλύουν όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, καταργούν τα τελευταία υπολείμματα του λεγόμενου «κράτους πρόνοιας». Διογκώνουν την εφιαλτική ανεργία (30% - 2.000.000 άνεργοι) μαζί με τις μαζικές απολύσεις που γίνονται ταυτόχρονα στον ιδιωτικό τομέα. Ιδιωτικοποιούν και παραδίδουν στο κέρδος και στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων και του Δημοσίου, που γίνονται έτσι πολύ πιο ακριβές και ποιοτικά πολύ χειρότερες για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, με τη λεγόμενη «ανταποδοτικότητα», την άγρια φορομπηξία και τα νέα χαράτσια (π.χ. 25 ευρώ εισιτήριο στο Νοσοκομείο)!
Ως Αντικαπιταλιστική Επαναστατική Αριστερά και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είμαστε αγωνιστικά στο πλευρό των εργαζομένων που παλεύουν μαχητικά για την άμεση ανάκληση όλων των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων. Αγωνιζόμαστε για δημόσια, δωρεάν, ποιοτική Παιδεία – Υγεία – Ασφάλιση – Κοινωνική Πρόνοια, για δωρεάν – ποιοτικές κοινωνικές υπηρεσίες από το κράτος, τους Δήμους και τις Περιφέρειες.
Παλεύουμε για σύγχρονη – απελευθερωτική Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση απ΄ τη σκοπιά ενός νέου εργατικού μορφωτικού Διαφωτισμού, ενάντια στη μεγάλη οπισθοδρόμηση που αποτελεί η προωθούμενη από ΕΕ και κυβέρνηση Ενιαία Επιχειρηματική Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Καλούμε τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε συντονισμένους, αποτελεσματικούς αγώνες, σε αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής της συγκυβέρνησης και της αντεργατικής πολιτικής της, συνολικά της αντιλαϊκής επίθεσης Μνημονίου – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου!

21-10-2013
  • ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ – Γιάννης Σεφερλής, Δημοτικός Σύμβουλος
  • ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ – Δημήτρης Δεσύλλας, Περιφερειακός Σύμβουλος.

9 Οκτ 2013

Σκουπιδότοπος στις Λίμνες Αλφειούσας

ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ – ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!

Δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση προκαλεί στους κατοίκους Μακρυσίων και Αλφειούσας, η απαράδεκτη επιμονή Δήμου Πύργου – Περιφέρειας – Κυβέρνησης να τους επιβάλουν με τη βία την εγκατάσταση σκουπιδότοπου (δεματοποιητή σκουπιδιών) στη θέση Λίμνες Αλφειούσας.
Η «δεματοποιημένη» χωματερή θα είναι μόνιμη και όχι προσωρινή (όπως έγινε και στο Ποτόκι). Θα μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα σε όλο το μήκος του Αλφειού ποταμού (από το φράγμα μέχρι τις εκβολές του), θα προκαλέσει τεράστια οικολογική – κοινωνική – οικονομική – πολιτισμική καταστροφή.
Υποστηρίζουμε τον δίκαιο, πολυήμερο, ενωτικό και μαχητικό αγώνα των κατοίκων Μακρυσίων και Αλφειούσας για τη ματαίωση της δημιουργίας σκουπιδότοπου στην περιοχή τους. Προτείνουμε τη μεταφορά του δεματοποιητή σκουπιδιών στη θέση Τριανταφυλλιά, εκεί που θα γίνει το εργοστάσιο επεξεργασίας σκουπιδιών της Ηλείας, όπως λένε οι Δήμοι, η Περιφέρεια και η Κυβέρνηση.
Καταδικάζουμε τις τρομοκρατικές απειλές για αστυνομική επέμβαση και συλλήψεις, την κρατική βία και καταστολή ως κυβερνητική απάντηση και πρακτική σε βάρος των αγωνιζόμενων κατοίκων, που υπερασπίζονται τη ζωή και το μέλλον των παιδιών τους.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τα συνδικάτα και τις μαζικές οργανώσεις σε έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων Μακρυσίων και Αλφειούσας, σε αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής της περιβαλλοντοκτόνας και καταστροφικής πολιτικής Δήμου Πύργου – Περιφέρειας – Κυβέρνησης.

9/10/2013
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ – Γιάννης Σεφερλής, Δημοτικός Σύμβουλος.
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ – Δημήτρης Δεσύλλας, Περιφερειακός Σύμβουλος.