9 Οκτ 2013

Σκουπιδότοπος στις Λίμνες Αλφειούσας

ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ – ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!

Δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση προκαλεί στους κατοίκους Μακρυσίων και Αλφειούσας, η απαράδεκτη επιμονή Δήμου Πύργου – Περιφέρειας – Κυβέρνησης να τους επιβάλουν με τη βία την εγκατάσταση σκουπιδότοπου (δεματοποιητή σκουπιδιών) στη θέση Λίμνες Αλφειούσας.
Η «δεματοποιημένη» χωματερή θα είναι μόνιμη και όχι προσωρινή (όπως έγινε και στο Ποτόκι). Θα μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα σε όλο το μήκος του Αλφειού ποταμού (από το φράγμα μέχρι τις εκβολές του), θα προκαλέσει τεράστια οικολογική – κοινωνική – οικονομική – πολιτισμική καταστροφή.
Υποστηρίζουμε τον δίκαιο, πολυήμερο, ενωτικό και μαχητικό αγώνα των κατοίκων Μακρυσίων και Αλφειούσας για τη ματαίωση της δημιουργίας σκουπιδότοπου στην περιοχή τους. Προτείνουμε τη μεταφορά του δεματοποιητή σκουπιδιών στη θέση Τριανταφυλλιά, εκεί που θα γίνει το εργοστάσιο επεξεργασίας σκουπιδιών της Ηλείας, όπως λένε οι Δήμοι, η Περιφέρεια και η Κυβέρνηση.
Καταδικάζουμε τις τρομοκρατικές απειλές για αστυνομική επέμβαση και συλλήψεις, την κρατική βία και καταστολή ως κυβερνητική απάντηση και πρακτική σε βάρος των αγωνιζόμενων κατοίκων, που υπερασπίζονται τη ζωή και το μέλλον των παιδιών τους.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τα συνδικάτα και τις μαζικές οργανώσεις σε έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων Μακρυσίων και Αλφειούσας, σε αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής της περιβαλλοντοκτόνας και καταστροφικής πολιτικής Δήμου Πύργου – Περιφέρειας – Κυβέρνησης.

9/10/2013
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ – Γιάννης Σεφερλής, Δημοτικός Σύμβουλος.
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ – Δημήτρης Δεσύλλας, Περιφερειακός Σύμβουλος.