Πολιτική Δήλωση Ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Κοσίνα



Με πολιτική δήλωση ορκίστηκε ο νέος περιφερειακός σύμβουλος με την "Αριστερή Παρέμβαση- Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα, στην ορκωμοσία του νέου περιφερειακού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Αυγούστου. Η Αριστερή Παρέμβαση δεσμεύεται απέναντι στους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας, να παλέψει μέσα και έξω από το περιφερειακό συμβούλιο για να εκφράσει τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αγροτών, της νεολαίας, ενάντια στη πολιτική που εφαρμόζουν περιφέρειες και δήμοι, την παντοκρατορία των ΕΣΠΑ και την καταστροφική καπιταλιστική ανάπτυξη που δεν λογαριάζει ανθρώπους και περιβάλλον. Στη νέα θητεία που ξεκινά η ΑΡΠΑ θα είναι στη πρώτη γραμμή, για να δυναμώσει η φώνη του κινήματος στη πόλη και στο χωριό, για να ενισχυθεί η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση. 

Ακολουθεί η δήλωση πολιτικής ορκωμοσίας του περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Κοσίνα:

«Ορκίζομαι στη τιμή και την υπόληψή μου, από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου με την Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα να υπηρετώ και να στηρίζω τα συμφέροντα των εργαζόμενων, των ανέργων, της νεολαίας, ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, θρησκεύματος. Θα αντιταχθώ σε κάθε πολιτική άδικων φόρων, εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα, παροχής των δημόσιων υπηρεσιών έναντι αντιτίμου, στην υποβάθμιση και συρρίκνωση της δημόσιας παιδείας, υγείας και πρόνοιας, τη διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών και τις απολύσεις των εργαζομένων τους, στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Θα προβάλλω τα προβλήματα των κατοίκων, θα υπερασπίζομαι τις διεκδικήσεις τους και θα συμμετέχω στους αγώνες τους. Θα αγωνιστώ για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και εφαρμόζουν κυβέρνηση, περιφέρειες και δήμοι.
Η κίνησή μας θα είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων της φτωχολογιάς, Ελλήνων και μεταναστών για τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους παρά και ενάντια στους νόμους του πλούτου και του κέρδους. Μπροστά στα αδιέξοδα της πολιτικής κυβερνήσεων-ΕΕ-Κεφαλαίου που οδηγεί στον αφανισμό εργαζομένους και νεολαία, θα παλέψουμε για μια άλλη κοινωνία απαλλαγμένη από την καπιταλιστική βαρβαρότητα, για μια κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, σοσιαλιστική και σύγχρονα κομμουνιστική.»

Πάτρα, 29/8/2019

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΣΙΝΑΣ
Περιφερειακός Σύμβουλος της
«ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συνέντευξη Τύπου της Αριστερής Παρέμβασης Δυτικής Ελλάδας

Πόσο προστατεύεται η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας από τον κίνδυνο πλημμύρας; του Χρήστου Κοσίνα, υπ. περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με την Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα