Ανακοίνωση για την Ανεργία

Στην πιο φτωχή περιοχή της Ευρώπης με τα πλούσια τζάκια, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η ανεργία παίρνει πλέον εφιαλτικές διαστάσεις και μετατρέπεται σε μάστιγα.
Οι 44.000 άνεργοι της περιοχής, από τους οποίους το 40% είναι μακροχρόνιοι, είναι η θυσία στην κανιβαλική  πολιτική της συγκυβέρνησης Δ.Ν.Τ. - Ε.Ε.- κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που στέλνει σε όλη την Ελλάδα 600.000 ανθρώπους στην ανεργία. Επίσημα, γιατί μαζί με τους ξεκληρισμένους αγρότες, τους εργασιακά περιπλανώμενους και τους ευκαιριακά εργαζόμενους, η αληθινή ανεργία αγγίζει πανελλαδικά το 1 εκατομμύριο και στην περιοχή μας τις 70.000. Με το υψηλότερο ποσοστό να καταγράφεται στους νέους ηλικίας 15 – 29 ετών, στους απόφοιτους Τ.Ε.Ι και όσους δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο,.

Διεκδικούμε:
 Χορήγηση επιδόματος 1.100 ευρώ σε όλους και για όσο καιρό είναι άνεργοι. Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους, ή εργάζονται περιστασιακά.
Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Ο χρόνος υποχρεωτικής ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης.
Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα των δανείων και κατασχέσεων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος.
Έκτακτη και πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι, φτωχοί αγρότες.
Αγωνιζόμαστε
για την πιο βαθιά πολιτική καταδίκη αυτής της πολιτικής που στηρίζεται από το ΛΑΟΣ και τη Νέα Δημοκρατία. Δεν το βάζουμε κάτω! Η δύναμη της ζωής είναι ο συλλογικός  αγώνας για την ίδια τη ζωή!
Γνωρίζουμε
πως μόνοι μας δεν τα καταφέρνουμε, ενωμένοι μπορούμε! Ενωμένοι, όχι ρηχά, ψηφοθηρικά και πολιτικάντικα -όπως κάνουν αυτοί που τάζουν - αλλά στην ουσία και για την ουσία των αιτημάτων μας. Για ένα καλύτερο αύριο, για την αναγέννηση του εργατικού κινήματος! Για την Αριστερά που θα εμπνεύσει και θα ενώσει! Για να ανατραπεί η πολιτική τους, να αλλάξουν οι συσχετισμοί, να αποδυναμωθούν πολιτικά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συνέντευξη Τύπου της Αριστερής Παρέμβασης Δυτικής Ελλάδας

Πολιτική Δήλωση Ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Κοσίνα

Πόσο προστατεύεται η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας από τον κίνδυνο πλημμύρας; του Χρήστου Κοσίνα, υπ. περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με την Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα