10 Νοε 2010

Να ανακληθεί άμεσα η παράνομη απόλυση του συνδικαλιστή Γιώργου Κοζία!

Η «Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα»  καταδικάζει την απόλυση από την εφημερίδα «Αλλαγή» του συνδικαλιστή Γιώργου Κοζία, εργαζόμενου στην επιχείρηση από το 1981, μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Τύπου και Γραφικών Τεχνών Ν. Αχαΐας, με πολυετείς αγώνες στο χώρο του Τύπου.
Πρόκειται για απόλυση παράνομη και εκδικητική για συνδικαλιστικούς λόγους. Στο στόχαστρο της εργοδοσίας της εφημερίδας «Αλλαγή» βρίσκεται μόνιμα η δράση των εργαζομένων για τα δικαιώματα τους και η δράση του συνδικαλιστή Γιώργου Κοζία ο οποίος πάντα υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων και διεκδικεί τα δεδουλευμένα όλων των τεχνικών και δημοσιογράφων. Η εργοδοσία ενθαρρυμένη από την αντεργατική πολιτική  Κυβέρνησης και Τρόικας επιτίθεται στη συνδικαλιστική δράση, καταπατώντας δικαιώματα των εργαζομένων.
Ως «Αριστερή Παρέμβαση», εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στον Γιώργο Κοζία και απαιτούμε την άμεση ανάκληση της παράνομης απόλυσης. Θα συμπαρασταθούμε και θα στηρίξουμε τα όποια μέτρα  αγωνιστικής απάντησης λάβουν τα σωματεία και οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου.