Η προκήρυξη της Αριστερής Παρέμβασης στη σημερινή απεργία

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ

  Με την ψήφιση του νέου μνημονίου η κυβέρνηση σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις επιλογές της τρόικας και των ντόπιων μεγαλοεργολάβων και τραπεζιτών εξαπολύει νέα επίθεση όλους τους εργαζόμενους. Τους καταδικάζει σε μισθολογική καθήλωση και μόνιμη φτώχια, απελευθερώνει τις απολύσεις ώστε κάθε εργοδότης να μπορεί να προσλάβει ενοικιαζόμενους-επιδοτούμενους των 300-400 ευρώ, προδιαγράφει μαζικές απολύσεις στο δημόσιο και την κατάργηση κάθε έννοιας μονιμότητας. Με τους νέους οργανισμούς και το νέο τρόπο επιλογής διευθυντών η κυβέρνηση προωθεί ένα δημόσιο στην υπηρεσία του ιδιωτικού κεφαλαίου, κομματικό, ασφυκτικά ελεγχόμενο. Δεν θα σταματήσουν πουθενά αν δεν τους σταματήσουμε. Στόχος τους είναι η ιδιωτικοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού: της υγείας, της παιδείας, της καθαριότητας, του πολιτισμού, του ρεύματος, του νερού και η διάλυση όλων των αντίστοιχων δομών στην πλάτη των εργαζόμενων και των ανέργων. Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ, μαζί με τους μεγάλους εργολάβους και τραπεζίτες οραματίζονται την «ανάπτυξη» μέσα από τη διάλυση και το ξεπούλημα του δημόσιου τομέα και την αντικατάστασή του από αγαθά μόνο για τους έχοντες, μέσα από την διόγκωση της ανεργίας και την ισοπέδωση κάθε εργασιακού δικαιώματος.
Η Αριστερή Παρέμβαση αγωνίζεται μαζί με τους άνεργους, τους απολυμένους, τους ανασφάλιστους και τους απλήρωτους εργαζόμενους, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τις καθαρίστριες, τους σχολικούς φύλακες που διεκδίκησαν μήνες το δικαίωμα στη δουλειά γι’ αυτούς και τους συναδέλφους τους. Με όλους τους εργαζόμενους που κόντρα στις επετειακές απεργίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ συντονίζονται και δίνουν μια παρατεταμένη μάχη για την ανατροπή των μνημονίων, τη διαγραφή του χρέους, την κρατικοποίηση των τραπεζών, των κοινωφελών και μεγάλων επιχειρήσεων. Αγωνίζεται για να μην περάσουν οι απολύσεις μαζί με το τσάκισμα κάθε εργασιακού δικαιώματος στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Ο μόνος δρόμος είναι του ανυποχώρητου και ενωτικού αγώνα,  ενάντια στην υπονόμευση της δημόσιας δωρεάν παιδείας και υγείας,  για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις των ανθρώπων, κάνοντας την οργή συνείδηση και επιλογή. Μέσα από συνελεύσεις και συντονισμό των σωματείων με τους εργαζόμενους στο τιμόνι. Για έναν παρατεταμένο απεργιακό αγώνα. Για να μην απολυθεί κανείς! Κυβέρνηση, τρόικα και ΕΕ δεν είναι ανίκητες. Μπορούμε να  νικήσουμε!
Αυξήσεις στους μισθούς, όχι στο μεροκάματο χαρτζιλίκι, όχι στην επιδοτούμενη εργασία, την ενοικίαση εργαζομένων-σκλάβων
Όχι στις απολύσεις-διαθεσιμότητες. Δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, ασφάλιση και κοινωνικά αγαθά για όλους! Μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και κάθε κυβέρνησης που θα εφαρμόζει την ίδια πολιτική.
Μονομερής διαγραφή του χρέους, κατάργηση των μνημονίων, δανειακών συμβάσεων και όλων των εφαρμοστικών νόμων.
Μαζικό μαχητικό εργατικό κίνημα πρωτοπόρο για την ανατροπή αυτής της πολιτικής


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συνέντευξη Τύπου της Αριστερής Παρέμβασης Δυτικής Ελλάδας

Πολιτική Δήλωση Ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Κοσίνα

Πόσο προστατεύεται η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας από τον κίνδυνο πλημμύρας; του Χρήστου Κοσίνα, υπ. περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με την Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα