Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΤΑΞΙΚΗ

                          
Η απόφαση του Αρείου Πάγου να «επικυρώσει» την προηγούμενη πρωτοφανή απόφαση του ΜΟΔ Πάτρας, που αθώωσε τον Βαγγελάτο και τους μπράβους του για την περυσινή δολοφονική επίθεση σε βάρος των Μπαγκλαντέζων εργατών γης στη Νέα Μανολάδα, αποδεικνύει τη βαθιά ταξικότητα της δικαιοσύνης και αποτελεί ντροπή και στίγμα στο νομικό πολιτισμό και στις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας. Αν συνδυαστεί με τη δίωξη σε βάρος του Κ. Πελετίδη και άλλων Δημάρχων, εντείνει την απαξίωση και την παρακμή της δικαιοσύνης.

Η απόφαση αυτή του Αρείου Πάγου στην πράξη επιβραβεύει την εργοδοτική ασυδοσία, αποθρασύνει τη ρατσιστική - δολοφονική βία, διαιωνίζει την αθλιότητα των συνθηκών διαβίωσης των μεταναστών - εργατών γης. Δίνει «πράσινο φως» σε αγριότερες μορφές καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και εργασιακού μεσαίωνα σε βάρος των μεταναστών και των ντόπιων εργατών.

Ως «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» καταδικάζουμε την άδικη δικαστική απόφαση και απαιτούμε την άμεση επανάληψη της δίκης του Βαγγελάτου και των μπράβων του, την παραδειγματική τιμωρία τους, την πληρωμή των χρωστούμενων δεδουλευμένων στους εργάτες γης και τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.

31/10/2014
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ
Περιφερειακός Σύμβουλος της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ -
ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συνέντευξη Τύπου της Αριστερής Παρέμβασης Δυτικής Ελλάδας

Πολιτική Δήλωση Ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Κοσίνα

Πόσο προστατεύεται η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας από τον κίνδυνο πλημμύρας; του Χρήστου Κοσίνα, υπ. περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με την Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα