Ο Φούχτελ ξανάρχεται!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
2 Νοεμβρίου 2016
Ο Φούχτελ ξανάρχεται!

Για να επιβάλει τα γερμανικά συμφέροντα σε ΟΤΑ, ενέργεια, υγεία, αγροτική ανάπτυξη και τουρισμό
Ο γερμανός επιτετραμμένος Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, υφυπουργός της κυβέρνησης Μέρκελ και εντεταλμένος εκπρόσωπός για την προώθηση των γερμανικών επιχειρηματικών συμφερόντων στην τοπική αυτοδιοίκηση, και σε κάθε λογής «επενδύσεις», επανακάμπτει και επισκέπτεται το Ναύπλιο στις 3-5 Νοέμβρη στο πλαίσιο της 6ης «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης». Η «Ελληνογερμανική Συνέλευση», που συμφωνήθηκε το 2010 από την  Μέρκελ και τον τότε πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, αποτελεί ένα άτυπο όργανο ελληνικών και γερμανικών φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, σε συνεργασία με επιχειρηματικούς κύκλους, δήθεν για την «ανταλλαγή τεχνογνωσίας» και την προώθηση «συνεργασιών», αλλά στην πραγματικότητα: α) για την χαρτογράφηση, προετοιμασία και προώθηση έργων των ΟΤΑ σε γερμανικές εταιρείες και το μοίρασμα του νέου ΕΣΠΑ, β)  τον μετασχηματισμό των ΟΤΑ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια σύμφωνα με τα πρότυπα της ΕΕ και τον πλήρη έλεγχο της τοπικής αυτοδιοίκησης από τα ευρωπαϊκά κέντρα, γ) την εξαγορά της δημόσιας περιουσίας και το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών,  με γερμανικές επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας, αλλά και της υγείας, του τουρισμού και της αγροτικής παραγωγής. Εσχάτως ο Φούχτελ δίνει και συμβουλές για το μεταναστευτικό!
Μετά την υπογραφή του 3ου Μνημονίου και την πλήρη ευθυγράμμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ισχυρής Γερμανίας, ο Φούχτελ επανακάμπτει με αέρα… μεσσία περιοδεύοντας σε υπουργεία και τάζοντας επενδύσεις, την ίδια στιγμή που η Γερμανία στα όργανα της ΕΕ επιβάλει ακόμα μεγαλύτερη λιτότητα και ισόβιο μνημόνιο για την χώρα. Ο Φούχτελ προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια ενώ εδώ και χρόνια, με συνταγή Σόιμπλε, οργανώνεται το μεγαλύτερο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, με μεγάλα τμήματα να περνούν σε εταιρείες γερμανικών συμφερόντων (βλ. αεροδρόμια στην Fraport, ΟΤΕ κλπ).
 Το 2014 με ερωτηματολόγιό της η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» επιχείρησε να φακελώσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ, πληροφορίες για τον πληθυσμό, τις υποδομές, την κοινωνική και οικονομική κατάσταση κάθε περιοχής, και σήμερα με την στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το γερμανικό κεφάλαιο επιχειρεί να διεισδύσει στην κερδοφόρα διαχείριση των απορριμμάτων, στον τομέα της ενέργειας, την αγροτική παραγωγή, τα έσοδα από τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Παράλληλα ο Φούχτελ παρέχει απλόχερα υποδείξεις για  την αλλαγή της δομής των ΟΤΑ, για μείωση του προσωπικού, λειτουργία τους με επιχειρηματικά κριτήρια, ιδιωτικοποίηση τομέων τους. Αυτή είναι άλλωστε η θεματολογία της 6ης «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» στο Ναύπλιο. Όμως ο κος Φούχτελ έχει ήδη βρει τους συμμάχους του στην ΚΕΔΕ, η οποία συμμετέχει με εκπρόσωπο στην «Συνέλευση», στους φιλόδοξους Περιφερειάρχες και Δημάρχους του μνημονίου που ονειρεύονται μπίζνες με τις γερμανικές εταιρείες υποθηκεύοντας τους δημοτικούς και κρατικούς πόρους. Είναι γνωστό άλλωστε και το πέρασμα στο παρελθόν του κου Φούχτελ από την Δυτική Ελλάδα και οι επαφές του με την περιφερειακή αρχή και τοπικούς παράγοντες.
Οι αιρετοί εκπρόσωποι, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, οι δημότες, ο λαός αυτού του τόπου δεν μπορούν να επιτρέψουν την ωμή καταπάτηση κάθε έννοιας εθνικής ανεξαρτησίας, λαϊκής κυριαρχίας, δημοκρατικής και ανεξάρτητης «αυτοδιοικητικής» λειτουργίας από μια νέα πολιτική και οικονομική «κατοχή». Θα δώσουν την απάντηση που αξίζει σε κάθε Φούχτελ και τους σύγχρονους δοσίλογους. Τους καλούμε σε κοινό αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας, την δημοκρατία, την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια, την κατάργηση των μνημονίων, την έξοδο από το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση της επιτροπείας και της εκμετάλλευσης.
Συμμετέχουμε και καλούμε σε συλλαλητήριο στο Ναύπλιο την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στις 6.00μμ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συνέντευξη Τύπου της Αριστερής Παρέμβασης Δυτικής Ελλάδας

Πολιτική Δήλωση Ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Κοσίνα

Πόσο προστατεύεται η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας από τον κίνδυνο πλημμύρας; του Χρήστου Κοσίνα, υπ. περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με την Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα