Στηρίζουμε τη συγκέντρωση για τα δικαιώματα των προσφύγων το Σάββατο 20 Ιούνη στις 12:00 στην πλατεία Γεωργίου.

Σάββατο 20 Ιούνη

«Ντόπιοι και πρόσφυγες αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε μαζί»

 «Όχι» στις εξώσεις προσφύγων

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση στη πλατεία Γεωργίου στις 12:00 μ.μ

 

Η Αριστερή Παρέμβαση Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα στηρίζει το κάλεσμα συλλογικοτήτων για το μεταναστευτικό-προσφυγικό, σωματείων, φοιτητικών συλλόγων σε συγκέντρωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών, το Σάββατο 20 Ιουνίου στις 12:00 μ.μ. στη πλατεία Γεωργίου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε την έξωση χιλιάδων προσφύγων των οποίων αναγνωρίστηκε το δικαίωμα στο άσυλο από τους χώρους στους οποίους διαμένουν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής, περισσότεροι από 10.000 πρόσφυγες από δομές στρατοπέδων, ξενοδοχεία και διαμερίσματα θα βρεθούν στο δρόμο τις επόμενες μέρες, χωρίς καμία στήριξη από το ελληνικό κράτος και τους διεθνείς θεσμούς για την προστασία των προσφύγων, χωρίς να τους παρέχεται τρόπος να εξασφαλίσουν τη διαβίωση τους.

Η απόφαση αυτή συνεχίζει και αναβαθμίζει την αντι-προσφυγική πολιτική, που πατά στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και στερεί στα θύματα των πολέμων, διώξεων και βασανιστηρίων το αναφαίρετο δικαίωμα στην παροχή ασφαλούς καταφυγίου. Αποτελεί, μια πολιτική που δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως και παρόμοιες αποφάσεις των άλλων χωρών της Ε.Ε. για κλειστά σύνορα, Ευρώπη-φρούριο και περιορισμό του δικαιώματος ασύλου και ελευθεριών των προσφύγων.

Η συνέχιση αυτής της δημιουργεί εκρηκτικές καταστάσεις, τροφοδοτεί ακραίες ανθρωποφαγικές αντιδράσεις, άνοδο της ξενοφοβίας και της φασιστικής επιρροής. Προκαλεί απρόβλεπτες συνέπειες. Χρησιμοποιείται ως εργαλείο να ανοίξει το δρόμο για ένταση της εκμετάλλευσης και των ντόπιων, για κλίμα ανταγωνισμού και εχθρότητας ανάμεσα στην εργατική τάξη. Η Ευρώπη-Φρούριο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι η Ευρώπη-Φυλακή των μέτρων λιτότητας, της φτώχειας και της ανεργίας για τους εργαζόμενους στην Ευρώπη. Σήμερα περιορίζουν τους «ξένους», αύριο κάθε φτωχό, άνεργο, απόκληρο.  

Χρειάζεται να αναβαθμιστεί ο κοινός αγώνας ντόπιων και προσφύγων, για την ήττα της αντιπροσφυγικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Για να ζήσουμε ελεύθεροι από τα δεσμά της πολιτικής κυβερνήσεων-ΕΕ-Κεφαλαίου που γεννά πολέμους, φτώχεια, εκμετάλλευση, ξεριζωμό.

 Μέσα από τους αγώνες του εργατικού-λαϊκού κινήματος να παλέψουμε για:

·         Να μην γίνει καμία έξωση προσφύγων.

·         Καμία χρήση βίας και κρατικής καταστολής με στόχο την απομάκρυνση προσφύγων από τους χώρους που διαμένουν.

·         Άμεση νομιμοποίηση όλων των προσφύγων και μεταναστών. Ελεύθερη πρόσβαση σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές παροχές, εργασία και ίσα εργασιακά, πολιτικά, μορφωτικά, κοινωνικά δικαιώματα ανεξαρτήτως εθνικότητας.

·         Να συνεχιστούν και να επεκταθούν τα προγράμματα στέγασης για όλους τους, αναγνωρισμένους και αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες σε κατοικίες μέσα στις πόλεις και τα χωριά μας.

·         Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων. Απεγκλωβισμός των προσφύγων από τα νησιά. Ούτε «κλειστά», ούτε «ανοιχτά» κέντρα κράτησης. Είμαστε αντίθετοι στο σχεδιασμό δημιουργίας κλειστών κέντρων κράτησης στην Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία.

·         Με ευθύνη της κυβέρνησης της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των δήμων, να διατεθούν κατάλληλοι επαρκείς χώροι με ανθρώπινες συνθήκες στέγασης, σίτισης και περίθαλψης των προσφύγων μέσα σε κατοικημένες περιοχές ως μεταβατικές δομές για τη διαμονή όλων σε διαμερίσματα και κατοικίες.

·         Η χρηματοδότηση για το προσφυγικό να κατευθύνεται για τη στέγαση και διαβίωση των προσφύγων σε κατοικίες, για σίτιση, ιατρική και ψυχολογική φροντίδα και όχι για καταστολή, στρατόπεδα, απελάσεις, στρατιωτικές επιχειρήσεις επαναπροωθήσεων. Καμιά διαχείριση των δημόσιων κονδυλίων για τους πρόσφυγες από ΜΚΟ.

·         Κατάργηση της ρατσιστικής συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας. Να πέσουν τα τείχη της Ε.Ε., να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες, να καταργηθούν οι συμφωνίες «Δουβλίνο» για το προσφυγικό. Οι πρόσφυγες να μπορούν να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν.

·         Να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες και να επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνησή τους για όποια χώρα θέλουν να εγκατασταθούν.

·         Να σταματήσουν οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Καμιά συμμετοχή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ.

 

Όλοι-ες στο συλλαλητήριο το Σάββατο 20 Ιουνίου στις 12:00 στη πλατεία Γεωργίου



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συνέντευξη Τύπου της Αριστερής Παρέμβασης Δυτικής Ελλάδας

Πολιτική Δήλωση Ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Κοσίνα

Πόσο προστατεύεται η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας από τον κίνδυνο πλημμύρας; του Χρήστου Κοσίνα, υπ. περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με την Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα