ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ… ΤΑ ΠΕΝΤΑΜΗΝΑ!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»
ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ… ΤΑ ΠΕΝΤΑΜΗΝΑ!
Τοποθέτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Ελλάδας (4/12/13)


Mε το «πρόγραμμα» αυτό συγκυβέρνηση και Ε.Ε. επιδιώκουν :
-1. Με 427 ή 490 ευρώ το μήνα, βάζουν τον άνεργο στη μεσαιωνική γαλέρα και μετά το 5μηνο τον ξαναπετούν στον Καιάδα της ανεργίας. Γι΄ αυτό, τον ονομάζουν «ωφελούμενο» και όχι εργαζόμενο.
-2. Ρίχνουν «στάχτη στα μάτια» εργαζομένων και ανέργων, γιατί παράλληλα ετοιμάζουν τις νέες 11.000 απολύσεις υπαλλήλων ΟΤΑ και Δημοσίου καθώς και την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα που θα διογκώσουν την ήδη εφιαλτική ανεργία (30% - 2.000.000 άνεργοι).
-3. Ονομάζουν το πρόγραμμα «εκτάκτων αναγκών, ειδικών συνθηκών και ειδικών διαδικασιών», για να ξεφύγουν από την πάγια εργατική νομοθεσία. Καταργούν κάθε έννοια εργατικού δικαίου, εφαρμόζουν τις εντολές Μνημονίου – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου.
-4. Οι δήθεν «ωφελούμενοι», αν και θα προσφέρουν εξαρτημένη εργασία, δεν θα έχουν δικαίωμα αδείας (ούτε αναρρωτικής), επιδόματος αδείας, δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, επιδόματος παιδιών, προϋπηρεσίας, όλα αυτά με ωμή παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας! Ως «εφεδρικός στρατός» ελαστικής εργασίας, θα καλύψουν στους ΟΤΑ και στο Δημόσιο, τα κενά από τις βίαιες «διαθεσιμότητες» - απολύσεις που κάνει ο Μητσοτάκης και η συγκυβέρνηση, πιέζοντας επιπλέον προς τα κάτω τους μισθούς.
-5. Οι δήθεν «ωφελούμενοι» θα ασφαλιστούν στα μικτά ένσημα του ΙΚΑ. Είναι παράνομο οι ΟΤΑ – εργοδότες να τους βάλουν να εργαστούν σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες (π.χ. καθαριότητα), αφού δεν θα τους βάζουν βαρέα ένσημα.
-6. Με το πρόγραμμα αυτό Δήμοι και Περιφέρειες γίνονται οι χειρότεροι εργοδότες, «ο εξευτελισμός τους θα γίνει τέλειος»!
Ως «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» καταψηφίζουμε το άθλιο αυτό «πρόγραμμα» υπερεκμετάλλευσης των ανέργων, γελοιοποίησης των Δήμων και Περιφερειών, κοροϊδίας όλης της κοινωνίας!
Καλούμε ανέργους και εργαζόμενους σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής του προγράμματος, της συγκυβέρνησης και της αντεργατικής πολιτικής της, συνολικά της βάρβαρης επιδρομής Μνημονίου – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου.

Πάτρα, 4/12/2013
Δημήτρης Δεσύλλας
Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτ. Ελλάδας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συνέντευξη Τύπου της Αριστερής Παρέμβασης Δυτικής Ελλάδας

Πολιτική Δήλωση Ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Κοσίνα

Πόσο προστατεύεται η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας από τον κίνδυνο πλημμύρας; του Χρήστου Κοσίνα, υπ. περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με την Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα