Στηρίζουμε τη πανελλαδική μέρα δράσης για την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας

 


Στηρίζουμε τη πανελλαδική μέρα δράσης για την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας

Συμμετέχουμε στη κινητοποίηση που καλεί η ΕΙΝΑ την Τετάρτη 03/02 στις 2:30 μ.μ. στο ΚΥ Νοτίου Τομέα Πάτρας

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την εμφάνιση της πανδημίας Covid-19 και βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τρίτο κύμα το οποίο αναμένεται σφοδρότερο από τα προηγούμενα. Σε αυτό το διάστημα φανερώνεται η παταγώδης χρεοκοπία της κυβερνητική διαχείρισης της πανδημίας, και για ακόμη μία φορά η μεγάλη πλειοψηφία εργαζομένων, νεολαίας, ανέργων και αυτοαπασχολούμενων καλείται να πληρώσει τα σπασμένα.

Η υγειονομική διαχείριση της πανδημίας ήταν και παραμένει εγκληματική. Υγειονομική ασυδοσία στους χώρους εργασίας, υποβαθμισμένο και χωρίς ενισχύσεις ΕΣΥ, τεράστιες καθυστερήσεις στον μαζικό εμβολιασμό, με ιδιαίτερα προβλήματα για τις ομάδες υψηλού κινδύνου λόγω συνθηκών διαβίωσης. Για τα νοσοκομεία δεν υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές για πρόσληψη, ενώ αρκετοί υγειονομικοί έχουν γίνει μπαλάκι μεταξύ νοσοκομείων για να καλυφθούν τα χρόνια κενά του συστήματος υγείας. Η πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ απέναντι στην πανδημία, εντασσόμενη σε μια ευρύτερη στρατηγική που ακολούθησαν όλα σχεδόν τα κράτη της Ε.Ε., δεν έκανε το παραμικρό για να θωρακιστεί η δημόσια υγεία!

Η κυβέρνηση ψάχνει εξιλαστήρια θύματα για να χρεώσει τη δικιά της αποτυχία για την διαχείριση της πανδημίας και την επανεμφάνιση των κρουσμάτων. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι για τη διασπορά του ιού στη Πάτρα και στην Αχαΐα, φταίνε οι υγειονομικοί που δεν θέλησαν να κάνουν το εμβόλιο, τη στιγμή που 25000 υγειονομικοί στη χώρα δεν έχουν εμβολιαστεί εξαιτίας των ελλείψεων σε εμβόλια! Ρίχνουν την ευθύνη στους υγειονομικούς για τη διασπορά στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, για την αναβολή τακτικών χειρουργείων, ενώ στην πραγματικότητα η πολιτική τους έχει οδηγήσει σε διάλυση των υπηρεσιών υγείας μέσα από τις μετακινήσεις προσωπικού, το κλείσιμο  διαγνωστικών εργαστηρίων.

Ως εδώ με αυτή τη κατάσταση!

Με πολύμορφο αγώνας διαρκείας, με συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, απεργίες να μπλοκαριστεί και να ανατραπεί η επικίνδυνη για υγειονομικούς και λαό κυβερνητική πολιτική.

Με μαζικό κίνημα ανατροπής να διεκδικήσουμε τις εργατικές-λαικές ανάγκες!

·         Δημόσια Δωρεάν υγεία για όλους. Να οργανωθεί και να εξοπλισθεί άμεσα η δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Μαζικές μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία και στα κέντρα Υγείας. Να λειτουργήσει άμεσα το νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος για νοσηλεία Covid ασθενών. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην υγεία. Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ.

·         Κανένας εργαζόμενος στη δουλειά χωρίς μέτρα προστασίας. Ειδικές άδειες σε όλα τα μέλη ευπαθών ομάδων και στους συνοικούντες. Να πληρώσει η εργοδοσία για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων ασφαλείας, και ειδικά στις μεγάλες επιχειρήσεις.

·         Να σταματήσει το αίσχος του στοιβάγματος των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αύξηση των δρομολογίων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μείωση των μαθητών ανά τάξη, άνοιγμα όλων των σχολείων και σχολών με προυπόθεση όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

·         Προγράμμα μαζικού δωρεάν εμβολιασμού για όλο το λαό. Ενημέρωση όλου του πληθυσμού για τον εθελοντικό εμβολιασμό όλων. Nα σπάσουν τώρα οι πατέντες των πολυεθνικών, για μαζική παραγωγή και δωρεάν διακίνηση των εμβολίων με βάση τις λαϊκές ανάγκες. Διαφάνεια και εργατικός-κοινωνικός έλεγχος στις προμήθειες-συμβάσεις των εμβολίων, το κόστος παραγωγής και προμήθειας τους.

·         Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και υποχρεωτική ένταξη του συνόλου των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο του εμβολιασμού, την παρακολούθηση των τυχόν παρενεργειών και την περίθαλψης της γενικής νοσηρότητας.

·         Έκτακτη φορολογία στο κεφάλαιο και στο συσσωρευμένο πλούτο για τη χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας και των κοινωνικών αναγκών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συνέντευξη Τύπου της Αριστερής Παρέμβασης Δυτικής Ελλάδας

Πολιτική Δήλωση Ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Κοσίνα

Πόσο προστατεύεται η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας από τον κίνδυνο πλημμύρας; του Χρήστου Κοσίνα, υπ. περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με την Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα