ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΕΣΥΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΕΣΥΛΛΑ

 
Την μονάδα του πρώην ΙΚΑ στον Άγιο Αλέξιο επισκέφτηκε την Τρίτη 6 Μαΐου ο επικεφαλής της Αριστερής Παρέμβασης Δημήτρης Δεσύλλας μαζί με την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Κατερίνα Χαμηλάκη και υποψήφιους του συνδυασμού. Συνομίλησε με τους εργαζόμενους και τους ασθενείς για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στις νέες μονάδες του Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας καθώς και την ιδιωτικοποίηση των παροχών υγείας και την μετακύληση των δαπανών της στους ίδιους τους ασφαλισμένους. «Η εφιαλτική διαχείριση των διαρκώς υποβαθμισμένων και περικομμένων δημόσιων παροχών υγείας προς τους ασφαλισμένους, όπως επιβάλει η τρόικα και ο υπουργός της Άδωνης Γεωργιάδης έχουν οδηγήσει στη διάλυση της δημόσιας υγείας. Οι συντονισμένοι αγώνες των εργαζομένων στην υγεία, των ασφαλισμένων και των ανέργων μπορούν να μπουν εμπόδιο στην συνεχιζόμενη κατάρρευση για να απαιτήσουμε όλοι μαζί αύξηση των πόρων για την υγεία, αύξηση του μόνιμου προσωπικού, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για εργαζομένους και ανέργους, για κάθε άνθρωπο που την έχει ανάγκη.», τόνισαν οι εκπρόσωποι του συνδυασμού.
Ιδιαίτερη κριτική έγινε στην διαδικασία της αξιολόγησης των εναπομεινάντων υπαλλήλων του ΠΕΔΥ που προωθεί το ΥΔΜΗΔ τις επόμενες εβδομάδες και στόχο έχει να βγάλει σε διαθεσιμότητα το 15% από το ήδη ελάχιστο προσωπικό. Όπως σχολίασαν οι εκπρόσωποι της ΑΡΠΑ «Πρόκειται για προσπάθεια δημιουργίας νέας δεξαμενής απολύσεων και ενός ελεγχόμενου, υποταγμένου και κομματικού δημοσίου τομέα που θα εξυπηρετεί τις κατευθύνσεις της τρόικας και όχι το κοινό συμφέρον. Η ψευδεπίγραφη αξιολόγηση θα ακυρωθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους».
Το απόγευμα της Τρίτης 6 Μαΐου ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Δεσύλλας παρευρέθηκε στην προετοιμασία και την έναρξη λειτουργίας του εκλογικού περιπτέρου της Αριστερής Παρέμβασης-Αντικαπιταλιστικής Κίνησης στη Δυτική Ελλάδα στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα. Το εκλογικό περίπτερο, που καμία σχέση δεν έχει με τα πολυδάπανα αρχηγεία των κομματικών υποψήφιων περιφερειαρχών, θα είναι ανοιχτό κάθε απόγευμα ως χώρος συνάντησης των μελών και φίλων της ΑΡΠΑ αλλά και κάθε πολίτη που θέλει να ενημερωθεί για τις θέσεις της.
Συνεχίζονται οι εξορμήσεις της ΑΡΠΑ στο νομό Αχαΐας και την Πάτρα με σταθμούς: την Τετάρτη 7-5 την Αγία Τριάδα και τα Προσφυγικά, την Πέμπτη 8-5 το πρωί τις υπηρεσίες του δήμου Πατρέων και το απόγευμα το Σαραβάλι, την Κρήνη και τα Βραχνέικα, την Παρασκευή 9-5 το πρωί τα νοσοκομεία του Ρίου και του Αγίου Ανδρέα και το απόγευμα την Κάτω Αχαΐα.
Την Τετάρτη 7 Μαΐου στις 7.30μμ ο επικεφαλής Δημήτρης Δεσύλλας θα παρευρεθεί στην εκδήλωση της ΑΡΠΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Ζαχάρω στο νομό Ηλείας με ομιλητές τον υποψήφιο ευρωβουλευτή με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Παναγιώτη Μαυροειδή και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Δημήτρη Πέππα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συνέντευξη Τύπου της Αριστερής Παρέμβασης Δυτικής Ελλάδας

Πολιτική Δήλωση Ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Κοσίνα

Πόσο προστατεύεται η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας από τον κίνδυνο πλημμύρας; του Χρήστου Κοσίνα, υπ. περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με την Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα