ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
ΜΕ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Ο Ο.Η.Ε., το Ν.Α.Τ.Ο. και η Ε.Ε. (με Ελληνική Προεδρία, μάλιστα) επιχειρούν «εν κρυπτώ και παραβύστω» να μετατρέψουν τη Μεσόγειο, από θάλασσα επικοινωνίας και ανταλλαγής πανάρχαιων πολιτισμών, σε μοντέρνα χαβούζα των χημικών όπλων της Συρίας, ακολουθώντας το άθλιο παράδειγμα της Ιταλικής μαφίας, που έχει ειδικευθεί να ρίχνει επικίνδυνα απόβλητα στην Αδριατική!
Η σχεδιαζόμενη «υδρόλυση εν πλω» των χημικών όπλων της Συρίας σε περιοχή μεταξύ Μάλτας – Λιβύης – Ελλάδας, σε περίπτωση ατυχήματος, απειλεί με δηλητηρίαση και καταστροφή το θαλάσσιο οικοσύστημα, τα νησιά, τις ακτές και την υγεία των κατοίκων γύρω από τη Μεσόγειο.
Το σημείο που θα γίνει η «επιχείρηση» απέχει 250 μίλια από το δυτικό άκρο της Κρήτης, 260 μίλια από τις ακτές της Αχαΐας, 200 μίλια από τα νησιά Στροφάδια στο Ιόνιο, 228 μίλια από τις ακτές της Ηλείας, με άμεσο κίνδυνο για όλη τη Δυτική Ελλάδα.
Απαιτούμε την άμεση ακύρωση του σχεδιαζόμενου περιβαλλοντικού εγκλήματος, που το χρηματοδότησε η Ε.Ε., στις 17/2/2014, με 12 εκατ. Ευρώ. Η καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας να γίνει με πλήρη ασφάλεια, εκτός της Μεσογείου, κοντά στη χώρα προέλευσής τους. Να γίνει με έξοδα αποκλειστικά των πολυεθνικών εταιρειών και των ιμπεριαλιστικών κρατών (π.χ. Γερμανία, Γαλλία), που παράγουν και εμπορεύονται τα χημικά όπλα, δραστηριότητα εγκληματική, που πρέπει άμεσα να απαγορευτεί. Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε αγωνιστική ετοιμότητα και επιφυλακή.

4/3/2014
  • Γιάννης Σεφερλής, Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου, Υποψήφιος Δήμαρχος.
  • Δημήτρης Δεσύλλας, Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συνέντευξη Τύπου της Αριστερής Παρέμβασης Δυτικής Ελλάδας

Πολιτική Δήλωση Ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Κοσίνα

Πόσο προστατεύεται η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας από τον κίνδυνο πλημμύρας; του Χρήστου Κοσίνα, υπ. περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με την Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα