ΕΡΩΤΗΣΗ Δημήτρη Δεσύλλα για το πρόβλημα των σκουπιδιών

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Α.Π. 6/17-2-2011


ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Δημήτρη Δεσύλλα

Κύριε Πρόεδρε! Κύριε Περιφερειάρχη!

Σε δύο (2) συνεχόμενες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου

(2 και 17 Γενάρη 2011), η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» αλλά και η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», είχαμε ζητήσει να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το εκκρηκτικό πρόβλημα των σκουπιδιών, με τη συμμετοχή των Επιτροπών Αγώνα των κατοίκων Ανατολικής Αιγιαλείας (Αιγείρας, Ακράτας, Διακοπτού), Ξερόλακκας, Δυτικής Αχαΐας (Φλόκα), όλων των Δημοτικών Συμβουλίων της Αχαΐας και επιστημονικών φορέων, όπως το ΤΕΕ και το ΓΕΩΤΕΕ.

Ο κ. Περιφερειάρχης στη δευτερολογία των προγραμματικών του δηλώσεων (17/1) μας απάντησε ότι το ζήτημα των σκουπιδιών δεν αφορά την Περιφέρεια, αλλά τους Δήμους! Στη συνέχεια όμως, μαζί με τους άλλους δώδεκα (12) Περιφερειάρχες όλης της χώρας, συναντήθηκαν, για το ζήτημα αυτό, με τον Υπουργό κ. Ραγκούση, χωρίς να ανακοινωθεί τί συγκεκριμένα συζήτησαν ή αποφάσισαν! Επισημαίνω την αντίφαση δηλώσεων - ενεργειών, που επιβεβαιώνει ότι το πρόβλημα αυτό μας αφορά και ότι πρέπει να πάρουμε άμεση θέση, χωρίς κωλυσιεργίες και υπεκφυγές.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ το Προεδρείο και ο κ. Περιφερειάρχης :

Αφού δεν φέρνουν σε έκτακτη συνεδρίαση, πότε θα φέρουν ως τακτικό θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο το εκκρηκτικό πρόβλημα των σκουπιδιών (δημιουργία ΧΥΤΥ και κατασκευή εργοστασίων επεξεργασίας στην περιοχή Δυτικής Ελλάδας);

Ζητώ, η ερώτηση αυτή να κοινοποιηθεί στον κ. Περιφερειάρχη, στους Αντιπεριφερειάρχες, σε όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και να απαντηθεί στην επόμενη συνεδρίασή μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συνέντευξη Τύπου της Αριστερής Παρέμβασης Δυτικής Ελλάδας

Πολιτική Δήλωση Ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Κοσίνα

Πόσο προστατεύεται η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας από τον κίνδυνο πλημμύρας; του Χρήστου Κοσίνα, υπ. περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με την Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα