25 Φεβ 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ Δημήτρη Δεσύλλα για την εφημερίδα "ΑΥΓΗ ΠΥΡΓΟΥ"

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ

ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Α.Π. 7/17-2-2011

ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Δημήτρη Δεσύλλα

Κύριε Πρόεδρε! Κύριε Περιφερειάρχη!

Στην πρώτη μας συνεδρίαση, στις 2/1/2011, είχα θέσει υπ΄ όψιν και στην κρίση του Περιφερειακού Συμβουλίου ένα πολύ σοβαρό ζήτημα δημοκρατικής τάξης, που μας αφορά όλους.

Πρόκειται για τον παράνομο, αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό, αντίθετο σε σχετική γνωμάτευση του «Συνήγορου του Πολίτη», αυθαίρετο και εκδικητικό, αποκλεισμό της ιστορικής και μαχητικής βδομαδιάτικης εφημερίδας «ΑΥΓΗ ΠΥΡΓΟΥ» από κρατικές καταχωρήσεις και δημοσιεύσεις φορέων του Δημοσίου. Είναι μια άθλια πρακτική του κ. Πεταλωτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που ακολουθεί την «πεπατημένη» του προκατόχου του κ. Γκιουλέκα της Ν.Δ., επιβεβαιώνοντας το δόγμα της νεοσυντηρητικής «συνέχειας του κράτους», που επικαλούνται ορισμένοι εκπρόσωποι του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ το Προεδρείο και ο κ. Περιφερειάρχης :

Σε ποιές ενέργειες έχετε προβεί (ή θα προβείτε) προς την Κυβέρνηση και τους αρμοδίους, για να αρθεί άμεσα η συνεχιζόμενη άνιση μεταχείριση και κατάφωρη αδικία σε βάρος της ιστορικής εφημερίδας «ΑΥΓΗ ΠΥΡΓΟΥ»;

Ζητώ η ερώτηση αυτή να κοινοποιηθεί στον κ. Περιφερειάρχη, στους Αντιπεριφερειάρχες, σε όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και να απαντηθεί στην επόμενη συνεδρίασή μας.