ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/9 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΠΛ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 


ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ – ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΤΙΣ ΑΣΚΟΥΝ

 ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ


Άνθρωποι, ζώα, περιουσίες, περιοχές χάθηκαν κάτω από τις λάσπες στη Θεσσαλία. Οι εικόνες και οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το μέγεθος της τραγωδίας στις περιοχές που έχουν μετατραπεί σε λίμνη. 

Πού είναι τα μεγάλα έργα που διαφημίζουν οι κυβερνήσεις ; Πού είναι τα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας; Πού είναι οι συντονισμοί πολιτικής προστασίας ;Γιατί πνίγηκε ο Παλαμάς μέσα στη νύκτα και το μήνυμα 112 έφτασε μετά από ώρες ; Γιατί σκοτώνονται νέα παιδιά στα Τέμπη, γιατί πνίγονται εκατοντάδες στην Πύλο,  γιατί καίγονται άνθρωποι στη Δαδιά. Μια κόκκινη κλωστή συνδέει όλα αυτά τα γεγονότα. 

 

Δεν θα λογαριαστούμε μετά. Θα λογαριαστούμε τώρα με τους ενόχους. Γιατί επαναλαμβάνονται συνέχεια οι τραγικές συνέπειες των πολιτικών που βάζουν τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές μας.   

 

Η «ανάπτυξη» τους φέρνει νεκρούς. Η πολιτική τους σκορπά φτώχεια και θάνατο. Η λεηλασία φύσης και ανθρώπων έχει ξεπεράσει τα όρια της και στέλνει μήνυμα κινδύνου για τη ζωή στον πλανήτη. 

 

Η κλιματική κρίση, αποτέλεσμα του φαινόμενου του θερμοκηπίου από τις εκπομπές ρύπων εκδηλώνεται, όπως έχει προβλεφθεί ανάμεσα στα άλλα, και με αύξηση και ένταση των τροπικού τύπου καταρρακτωδών βροχών και στην περιοχή μας. 

 

Παράλληλα η ανυπαρξία πολιτικών για προστασία των δασών, αντιπλημμυρικά έργα, για υπηρεσίες και  υποδομές πολιτικής προστασίας συνθέτουν το δολοφονικό μίγμα της πολιτικής της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και όλου του οικονομικού και πολιτικού συστήματος που δημιουργεί επαναλαμβανόμενες τραγωδίες. Κανείς τους Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, φασίστες δεν διαφοροποιούνται για τους αντιπεριβαλλοντικούς νόμους και τη λεηλασία του φυσικού περιβάλλοντος. Επιλογή όλων ήταν και είναι να ξοδεύονται δισ. € για πολεμικούς εξοπλισμούς, σώματα καταστολής, διάσωση τραπεζών και επιδοτήσεις «επενδυτών» και όχι για στελέχωση με προσωπικό για δασική φροντίδα, δασοπροστασία, πυρόσβεση, για υποδομές και έργα για την προστασία του περιβάλλοντος και της κοινωνίας. Τα ίδια βλέπουμε και στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τρανό παράδειγμα τη γέφυρα στο Ευηνοχώρι που 3 χρόνια μετά τον "Ιανό" δεν έχει επισκευαστεί, ενώ τα αντιπλημμυρικά έργα της περιφερειακής αρχής Φαρμάκη είναι ανεπαρκέστατα. 

 

Η κυβέρνηση της Ν.Δ.,εντείνειτη λεηλασία του φυσικού περιβάλλοντος για τα κέρδη των επενδυτών με τη συνενοχή στο έγκλημα περιφερειακών αρχών και δημοτικών αρχόντων.  Με την υποστήριξη των κρατικών και ιδιωτικών ΜΜΕ επιχειρεί να αποκρύψει τις δολοφονικές ευθύνες της, να τα φορτώσει όλα στα «ακραία και πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα», να διαχειριστεί επικοινωνιακά την τραγωδία εμφανιζόμενη ως σωτήρας και να φροντίζει να μην αποκαλύπτεται ο αριθμός των νεκρών επειδή δήθεν ενδιαφέρεται πρώτα για τους ζωντανούς. 

 

Δεν είναι ανικανότητα, δεν είναι αμέλεια, δεν είναι η «κακιά η τύχη». Είναι οι στρατηγικές ιεραρχήσεις της τοπικής άρχουσας τάξης που έχουν πετάξει στα τάρταρα ως αντιοικονομική την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και συνολικά των τρόπο διαβίωσης της κοινωνικής πλειοψηφίας. Έγκλημα που επαναλαμβάνεται με μεθόδευση και σχέδιο. Παράλληλα, όσο τα έργα υποδομής χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, τα όποια έργα -θα γίνουν- δε θα στοχεύουν στην αντιπλημμυρική θωράκιση των τοπικών κοινωνιών και αναγκών, αλλά στη θωράκιση της καπιταλιστικής δραστηριότητας, που αντικειμενικά στο κυνήγι του κέρδους θα δράσει παρασιτικά προς τους περιβαλλοντικούς παράγοντες. 

 

Η καταστροφή στην περιοχή της Θεσσαλίας, όπως και οι τραγωδίες και η πρόσφατη δολοφονία στο λιμάνι του Πειραιά, καταδεικνύουν ότι δεν είμαστε όλοι ίσοι. Τα πρώτα θύματα πρόσφυγες, νέα παιδιά, φτωχοί αγρότες και εργάτες.  

 

Είμαστε αποφασισμένοι με τον αγώνα και την αλληλεγγύη μας να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές για να αποτρέψουμε νέες καταστροφές. 

 

Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες συλλογικοτήτων και σωματείων για υλική βοήθεια στους πληγέντες. Απαιτούμε : 

 

-      Μέριμνα για υποστήριξη όλων των εγκλωβισμένων και άμεσο απεγκλωβισμό όλων. 

 

-      Φροντίδα για τη διαμονή, σίτιση, περίθαλψη των πληγέντων. 

 

-      Ταχεία αποκατάσταση των ζημιών. 

 

-      Άμεση και επαρκή αποζημίωση σε όλους τους πληγέντες για την καταστροφή κάθε κατοικίας, επαγγελματικής στέγης, αγροτικής παραγωγής, επαγγελματικού εξοπλισμού και οποιουδήποτε άλλου περιουσιακού στοιχείου του λαού στην περιοχή. 

 

-      Άμεσα αντιπλημμυρικά έργα και αντιπλημμυρικό σχεδιασμό που να εντάσσεται στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. 

 

-      Απόδοση πολιτικών και ποινικών ευθυνών για το έγκλημα στην κυβέρνηση και την περιφερειακή αρχή.  

 

-      Προστασία των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος. Έργα υποδομών για την προστασία των ανθρώπινων ζωών. 

 

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ,  ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

 


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συνέντευξη Τύπου της Αριστερής Παρέμβασης Δυτικής Ελλάδας

Πολιτική Δήλωση Ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Κοσίνα

Πόσο προστατεύεται η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας από τον κίνδυνο πλημμύρας; του Χρήστου Κοσίνα, υπ. περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με την Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα