Συνέντευξη Τύπου της Αριστερής Παρέμβασης Δυτικής Ελλάδας

 










Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7/9 στην αίθουσα της ΕΣΗΕΠΗΝ στην Πάτρα η συνέντευξη τύπου της Αριστερής Παρέμβασης – Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα για την παρουσίαση της εκλογικής διακήρυξης και των υποψηφίων στις περιφερειακές εκλογές του Οκτώβρίου. Τη συνέντευξη τύπου παρουσίασε η Άρτεμις Ευθυμίου, φοιτήτρια και υποψήφια στον νομό Αχαϊας και τοποθετήθηκαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Χρήστος Κοσίνας, πρόεδρος του ΣΕΡΕΤΕ Αχαίας και περιφερειακός σύμβουλος και ο Γιάννης Πανάκιας, φοιτητής Ιατρικής και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Αιτωλοακαρνανία.

Η Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα έχει αδιάλειπτη παρουσία στο περιφερειακό συμβούλιο από το 2010, ενώ διεκδικεί ξανά την εκπροσώπηση των αναγκών των εργαζομένων, της νεολαίας, της αγροτιάς στο περιφερειακό συμβούλιο κόντρα στους αντιδημοκρατικούς «κόφτες» που φέρνει ο νόμος Βορίδη.

Με κεντρικό σύνθημα: Υπάρχει άλλος Δρόμος: Με αγώνες ανατροπής να βάλουμε τις ανάγκες μας πάνω από την «ανάπτυξη» και τα κέρδη τους,  οι ομιλίες ανάδειξαν τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ που έχει αφήσει τελείως απροστάτευτη τη χώρα απέναντι στις πυρκαγιές και στις πλημμύρες. Αναδείχθηκε πως η ανάπτυξη που επικαλείται η περιφερειακή αρχή για τη Δυτική Ελλάδα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια πολιτική κραυγαλέας ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και του κεφαλαίου και αφήνει στο περιθώριο τις λαϊκές ανάγκες.

Οι ομιλητές μέσα από τις παρεμβάσεις τους απεύθυναν κάλεσμα συσπείρωσης των αριστερών αντικαπιταλιστικών δυνάμεων και αγωνιστών-στριών για την συγκρότηση ενός μαχητικού κινήματος ρήξης και ανατροπής, που θα εκφράσει μαχητικά τα συμφέροντα και τις ανάγκες των «πολλών» μέσα και έξω από το περιφερειακό συμβούλιο.

Για να επανέλθουν στο προσκήνιο οι αγώνες του εργατικού κινήματος, της νεολαίας, είναι αναγκαία η σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και της ΕΕ,  με ένα πρόγραμμα που θα έχει στις προμετωπίδα του την πάλη για τη διαγραφή του χρέους που ορθώνεται πάλι απειλητικά, για την κατάργηση των τριών μνημονίων και των δεσμεύσεων του «Ταμείου Ανάκαμψης», για την έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ, την άμεση αποχώρηση από το ΝΑΤΟ και το ξήλωμα των αμερικανονατοϊκών βάσεων του θανάτου που έχουν επεκταθεί σε όλη τη χώρα και παίζουν κεντρικό ρόλο στην πολεμική προετοιμασία. Καθοριστική επίσης είναι και η σύγκρουση με τον ρατσισμό που δολοφονεί από την Πύλο μέχρι τον Έβρο και ο αγώνας ενάντια στην φασιστική απειλή που προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι,  για την υπεράσπιση των ελευθεριών και των δικαιωμάτων μας, της ενότητας των εργαζομένων ντόπιων και μεταναστών.

Στη βάση αυτού του προγράμματος-κινήματος θα μπορούν να επιβάλλονται κατακτήσεις υπέρ των εργαζομένων-αγροτών, με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος και των δημόσιων χώρων και αγαθών.

Οι 46 αγωνιστές και αγωνίστριες που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο της Αριστερής Παρέμβασης εκφράζουν τις ανατρεπτικές τάσεις των κινημάτων στη Δυτική Ελλάδα, από τους αγώνες του εργατικού κινήματος, τα κινήματα διεκδίκησης των ελεύθερων χώρων, της προστασίας του περιβάλλοντος από την καπιταλιστική μανία, του αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και αναγκών. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η παρουσία της νεολαίας από τους κόλπους του φοιτητικού κινήματος και των κινημάτων γειτονιάς.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν νέες δημόσιες εκδηλώσεις της περιφερειακής κίνησης στους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας, όπου θα παρουσιαστούν και οι ειδικές θέσεις της κίνησης πάνω σε ζητήματα που απασχολούν άμεσα της περιοχή μας.

Με τους αγώνες μας να τελειώνουμε με την κυβέρνηση της ΝΔ και κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση. Με ενισχυμένη αντικαπιταλιστική αριστερά μέσα και έξω από το περιφερειακό συμβούλιο να βάλουμε τις ανάγκες μας πάνω από την «αναπτυξή» τους.

Στις 8 Οκτώβρη στηρίζουμε-ψηφίζουμε Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα.









Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτική Δήλωση Ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Κοσίνα

Πόσο προστατεύεται η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας από τον κίνδυνο πλημμύρας; του Χρήστου Κοσίνα, υπ. περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με την Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα