ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9 ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΠΛ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ


Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Με τον φασισμό δεν έχουμε ξεμπερδέψει. Λίγοι μήνες έχουν περάσει από τις κοινοβουλευτικές εκλογές και τα αποτελέσματα τους καθιστούν ξεκάθαρη την ισχυρή επανεμφάνιση του φασιστικού και ακροδεξιού ρεύματος. Χαρακτηριστική είναι η είσοδος 3 ακροδεξιών κομμάτων στην Βουλή (ΝΙΚΗ, Ελληνική Λύση, ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ) , με το τελευταίο μάλιστα να εκφράζει ανοιχτά στήριξη στον καταδικασμένο νεοναζί Η. Κασιδιάρη.

Η πιο μαύρη, η πιο σάπια έκφραση της εκμετάλλευσης, δεν έχει εκλείψει. Οι φασίστες θρέφονται και αξιοποιούνται από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις. Είναι η αντιδραστική πολιτική γύρω από τα  λεγόμενα εθνικά θέματα, τη μετανάστευση, τα θέματα της «τάξης» και της «ασφάλειας», του ρατσισμού που «νομιμοποιούν» φασιστικές και ακροδεξιές αντιλήψεις. Η ΝΔ πιστή στην υπεράσπιση των κυριαρχικών  δικαιωμάτων και στην αντιμεταναστευτική της πολιτική διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην εφαρμογή της ρατσιστικής πολιτικής της ΕΕ  (μεταξύ άλλων: πνίγει πρόσφυγες και μετανάστες στην Πύλο, τους φυλακίζει στα καμπς και τους σκοτώνει στα σύνορα), ενώ εντείνει την ακροδεξιά της ρητορική γύρω από τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό και δίνει εκατομμύρια για πολεμικό εξοπλισμό τροφοδοτώντας ακόμη περισσότερο ακροδεξιά και φασιστικά ρεύματα μέσα στην ελληνική κοινωνία. Πριν από λίγες εβδομάδες φασιστικό πογκρόμ Κροατών δολοφόνησε έναν 29χρονο παρά την ενίσχυση της αστυνομίας και την γενικότερη εντεινόμενη καταστολή. Όλα αυτά βέβαια δεν περιορίζονται εγχώρια αντιθέτως πλήττει όλους τους λαούς (βλ. πογκρόμ κατά μεταναστών στην Κύπρο). Το πολιτικό σύστημα και οι εκφραστές του ενισχύουν αυτά τα ρεύματα, γιατί έχουν ανάγκη το ρατσιστικό δηλητήριο για να αποπροσανατολίσουν την οργή του λαού, ενώ παράλληλα διαλύουν το παρόν και το μέλλον του.

Η ανάδειξη και η αποκάλυψη του ιστορικού ρόλου που έχουν οι φασίστες σαν μαντρόσκυλα των αφεντικών, το τσάκισμα των φασιστών στο δρόμο και η περιθωριοποίηση τους σε κάθε χώρο δουλειάς, σχολή και γειτονιά είναι αναγκαία. Ακόμη η ανατροπή της πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων που δίνει χώρο, ανέχεται ή συνεργάζεται μαζί τους είναι μονόδρομος για τις επικείμενες μάχες.

Η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είναι μέρα μνήμης αλλά και μάχης κατά του φασισμού, για να βρει δικαίωση ο Παύλος, αλλά και όσοι έχουν πέσει θύματα της φασιστικής βίας. Οφείλουμε να τσακίσουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει. Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στις 18 Σεπτέμβρη θα πρέπει να αποτελέσουν ένα πρώτο βήμα αντεπίθεσης των εργαζομένων και κλιμάκωσης της αντίστασης σε μια συγκυρία που το νέο κύμα ακρίβειας δεσπόζει στην χώρα μας και οι κοινωνικές ανάγκες και οι δημοκρατικές ελευθερίες δέχονται καίριο πλήγμα από την κυβέρνηση και την πολιτική του κεφαλαίου.



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συνέντευξη Τύπου της Αριστερής Παρέμβασης Δυτικής Ελλάδας

Πολιτική Δήλωση Ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Κοσίνα

Πόσο προστατεύεται η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας από τον κίνδυνο πλημμύρας; του Χρήστου Κοσίνα, υπ. περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με την Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα