ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 21/9 ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Όλοι και όλες στην Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 21/9

Να μην περάσει το νομοσχέδιο Γεωργιάδη που εντείνει τον εργασιακό μεσαίωνα!

 


Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει  στη Βουλή και ψηφίζει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο Γεωργιάδη ως την Παρασκευή 22/9 με τίτλο : «Ενσωμάτωση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου Ε.Ε. για διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας». Συνεχίζοντας στα βήματα των προηγούμενων αντεργατικών νόμων, όπως το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, στοχεύει να  ελαστικοποιήσει πλήρως τις όποιες σταθερές σχέσεις εργασίας είχαν απομείνει, αλλά και να ποινικοποιήσει το δικαίωμα στην  απεργία και την απεργιακή περιφρούρηση!

Το νομοσχέδιο εντάσσεται στις αντιδραστικές τομές που προωθούνται από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του για την «περιφρούρηση» των κερδών και την ανάπτυξη των επενδυτικών σχεδίωνΗ πλήρης κατάργηση 8ωρου, η ρευστοποίηση του χρόνου εργασίας και η ραγδαία επέκταση της δεξαμενής ενός ευέλικτου, φτηνού εργατικού δυναμικού χωρίς δικαιώματα, μαχητική δράση και διεκδίκηση, το χτύπημα των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και ο παραπέρα στραγγαλισμός της απεργίας και της περιφρούρησης της, είναι η απαίτηση της Ε.Ε και του ΣΕΒ για την ενίσχυση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου πάνω σε ένα έδαφος κοινωνικής ισοπέδωσης και ασφυκτικών συνθηκών ζωής και εργασίας της εργατικής τάξης.

Η  κυβέρνηση και τα «παπαγαλάκια» προσπαθούν να μας πείσουν πως τα μέτρα αυτά αφορούν μόνο τον ιδιωτικό τομέα,  κρύβουν  όμως πως  ήδη το δημόσιο ιδιωτικοποιείται σταδιακά, μέσω ΣΔΙΤ, εργολαβιών, προγραμμάτων κ.α, πως με την εφαρμογή της αξιολόγησης σε όλο το δημόσιο η μονιμότητα θα είναι υπό αίρεση και θα ελαστικοποιηθούν οι εργασιακές σχέσεις, πως προσλαμβάνονται  εκπαιδευτικοί 3μηνων συμβάσεων, πως ολόκληροι τομείς π.χ καθαριστές/ριες  παραδίδονται σε εργολάβους με ενοικιαζόμενους  εργαζόμενους, με προγράμματα κατάρτισης ή "κοινωφελών υπηρεσιών" κλπ, επιδιώκουν όλα αυτά να γίνουν κανονικότητα και καθολικά! 

Έχουμε να κάνουμε ξεκάθαρα με την εξαπόλυση ενός ταξικού πολέμου στην εργατική τάξη από την μεριά της κυβέρνησης της ΝΔ! Θεωρεί πως την «παίρνει», λόγω της κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας, των διαλυτικών συνθηκών και της συναίνεσης της κατ’ όνομα αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α. και του υποταγμένου συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Είναι ξεκάθαρο στον κόσμο της εργασίας πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος αυτή την στιγμή από το να αγωνιστεί σκληρά για να αποκρούσει τα αντεργατικά μέτρα και να ανατρέψει την πολιτική κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ. Είναι αναγκαιότητα να συγκροτηθεί μια μαχητική εργατική αντιπολίτευση που θα απαιτήσει την απόσυρση του εκτρώματος και θα ζητάει δουλειά με αξιοπρέπεια και δικαιώματα, με συλλογικές συμβάσεις και ριζικές αυξήσεις μισθών, με μείωση του χρόνου εργασίας τώρα στις 30 ώρες/εβδομάδα, 6ώρες/ημέρα και κατοχυρωμένο 5-ημερο.

Συμμετέχουμε στην ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση στην Πάτρα στις 10:00 στο Παράρτημα μαζί με εργατικά σωματεία και φορείς!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συνέντευξη Τύπου της Αριστερής Παρέμβασης Δυτικής Ελλάδας

Πολιτική Δήλωση Ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Κοσίνα

Πόσο προστατεύεται η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας από τον κίνδυνο πλημμύρας; του Χρήστου Κοσίνα, υπ. περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με την Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα